Akvaterra.eu
 
Tilausohjeet   Toimitusehdot   Yritysinfo   Ajankohtaista   FAQ   Yhteystiedot ja palaute   
Kirjaudu
Tuotteet
 
Lisäinfoa
 
Anna palautetta!
Valmistajat
 
Maksutavat
 

FAQ


FAQ - UKK - Vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin

Tällä sivulla esitetään yksityiskohtaisempia lisätietoja Akvaterra.eu:n toimintaan liittyvistä erikoispiirteistä. Toistuvasti samoja aiheita koskeviin kysymyksiin on vastattu selittämällä asia laajemmin, kuin on mahdollista esittää esimerkiksi toimitusehtojen tai tilausohjeiden yhteydessä.

Kysymykset on jaoteltu sijoittamalla Akvaterra.eu:sta tilaamista ja verkkokaupan konkreettisesti asiakkaalle näkyvää toimintaa koskevat kysymykset alkuun, ja abstraktimmat aiheet, eli käytännössä palvelu-termin perusteellinen selittäminen, sivun loppuun.

Erityisesti PALVELUA koskevat erityispiirteet, jotka liittyvät olennaisesti Akvaterra.eu:n toimintaan, on selitetty huomattavan laajasti hahmottamista edistävien esimerkkien kanssa. Palvelun käsitteen avaaminen ja tavaroiden kauppaan ja verkkokauppaan liittyvät ominaispiirteet ovat kuluttajalle olennaisia, mutta valitettavasti niitä ei yleensä tiedosteta, ja suuri osa kuluttajista toimii tästä syystä varsin epärationaalisesti ja epäobjektiivisesti. Tarpeettoman ”pakkopalvelun” konsepti selitetään sen vuoksi tässä auki perusteellisella tavalla, koska näitä asioita kauppiaat eivät halua kuluttajien tietävän - sattuneesta syystä.


Akvaterra.eu ja tuotevalikoima:

Miten Akvaterra.eu:n tuotteet voivat olla noin *** halpoja?
Mikä on OEM?
Miksi valikoimassa ei ole eläviä eläimiä?
Miksi valikoimassa ei ole eläviä ruokaeläimiä?
Miksi valikoimassa ei ole pakastettuja ruokaeläimiä?
Miksi valikoimassa ei ole eläviä (akvaario)kasveja?


Tilaaminen ja toimitusajat:

Miksi osa tuotteista on jatkuvasti loppu?
Miksi toimitusaika vaihtelee?
Tilaustuotteet?
Miksi tilaustuotteita voi tilata vain tiettyinä aikoina?
Miksi kaikkia tilattuja tuotteita ei toimitettu?
Miksi varastotuotteitakaan ei lähetetä heti / varastotuotteiden toimitusaika on viikko?
Miksi tilaus pitää maksaa ennakkoon?
Miten voin olla varma siitä, että kun maksan ennakkoon, saan tuotteet?
Minä haluan todisteet siitä, että Akvaterra.eu ei varasta rahojani tai en suostu maksamaan mitään ennakkoon!!!


Palvelukonsepti ja palvelun "puuttuminen":

Miksi Akvaterra.eu – verkkokauppa ei myy ”palvelua”?
Mitä verkkokaupan "palvelu" on?
Verkkokauppa-ostokseen liittyvät palveluosat
Vertaus: Halpalentoyhtiöt
Mitä Akvaterra.eu:n ”Palvelu ei sisälly hintaan”- konsepti tarkoittaa käytännössä?
Bonuspiste-järjestelmä – tapa vedättää kuluttajia
Akvaterra.eu:n Bonusjärjestelmä 2013 

Akvaterra.eu ja tuotevalikoima


Miten Akvaterra.eu:n tuotteet voivat olla noin *** halpoja?

Ensimmäinen syy: OEM

Toinen syy: Yleisesti ottaen tuotteiden halpuus johtuu keskeisesti siitä, että ne ovat OIKEASTI halpoja, eikä hintoihin ei ole Akvaterra.eu:n toimintakonseptin ansiosta kasaantunut lisäkustannuksia, jotka tekevät halvoista tuotteista kalliita.

Kolmas syy: Akvaterra.eu:n toiminnassa kustannustehokkuus maksimoidaan kaikilla mahdollisilla tavoilla. Tästä johtuu myös ”Palvelu ei sisälly hintaan” – periaate.

Neljäs syy: Akvaterra.eu ei lähtökohtaisesti yritä maksimoida rahallista tuottoa (eli asiakkailta kiskottua hintaa). Akvaterra.eu:n tavoitteena on maksimoida tehokkuutta, joten tuotetta myydään mieluummin sata kappaletta Suomen halvimpaan hintaan, kuin viisi kappaletta mahdollisimman hyvällä voitolla.

Viides syy: Akvaterra.eu:n kohderyhmä on rajallinen. Akvaterra.eu myy ainoastaan tavaroita, ei palvelua, mikä rajoittaa kohderyhmän vain osaan potentiaalisesta asiakaskunnasta, mutta mahdollistaa kustannustehokkuuden maksimoinnin. Kaikkia ei voi kuitenkaan miellyttää, sen yrittäminen käy yleensä kalliiksi, ja siitä syystä Akvaterra.eu ei sitä edes yritä.

(Akvaterra.eu-verkkokaupan kohderyhmänä ovat  harrastajat, jotka haluavat hankkia harrastusvälineensä mahdollisimman edullisesti, ymmärtävät ”pakkopalveluun” liittyvät kustannustekijät eivätkä halua maksaa tarpeettomasta palvelusta.)

 

Mikä on OEM?

OEM = Original Equipment Manufacturer.

OEM tarkoittaa tiivistettynä valmistajaa, joka valmistaa tilauksesta (alihankintana) tuotteita ulkopuoliselle asiakkaalle. Alihankkijoita käyttävät käytännössä kaikki lemmikkieläinalalla toimivat ”merkkiyritykset”, ja itse asiassa hyvin harvalla merkkiyrityksellä edes on omaa tehdasta tai tuotantolaitosta, jossa tuotteita voitaisiin valmistaan itse. Merkkiyritys siis suunnittelee itse tuotteen, jonka valmistus annetaan alihankkijan tehtäväksi, ja valmis tuote pakataan merkkiyrityksen pakkaukseen ja myydään ”merkkituotteena”.

Tosin nykyään huomattavilta osin myös tuotteiden suunnittelu on jäänyt OEM-valmistajien oma-aloitteisesti tehtäväksi. Uusia tuotteita esitellään merkkiyrityksille, jotka sitten ottavat ne tuotevalikoimaansa ja myyvät niitä omalla tuotemerkillä varustetuissa paketeissa ”omina” merkkituotteinaan.

Varsinkin terraariotarvikkeiden osalta lähes kaikki ”merkkituotteet” (mm. valmisterraariot, lämpömatot, tekokasvit jne.) ovat OEM-valmistajien omaa kehitystä ja tuotantoa, jotka tuotteita ostava ”merkkiyritys” sitten pakkaa omaan pakettiinsa ja myy eteenpäin omana merkkituotteenaan. Lähes kaikki tunnettujen ”valmistajien” (Exoterra, Zoomed, Lucky Reptile) ja erityisesti pienempien tuotemerkkien (kuten Namiba Terra, Komodo jne.) tarvikkeet ovat OEM-valmistajien kehittämiä ja valmistamia, eli OEM-tuotteita merkkiyhtiön paketissa. Terraariotarvikkeista on itse asiassa hyvin vaikeaa löytää tuotetta, joka ei ole oikeasti OEM-tuote, mikä on jälkeenpäin vain pakattu uuteen pakkaukseen.

OEM-valmistajat siis myyvät samassa tehtaassa samalla tuotantolinjalla valmistettuja samoja tuotteita, saman tuotteen hieman muokattua versiota (esimerkiksi muutettu väri) tai rinnakkaisia tuotesarjoja ”merkkiyritysten” ohella kenelle tahansa asiakkuuden kriteerit täyttävälle ostajalle. Ainoa käytännön ero tuotteissa on tuotemerkitön tai valmistajan omilla tuotemerkeillä varustettu pakkaus.

OEM-versiona tuote on kuluttajalle yleensä huomattavasti halvempi, koska ”merkkiyritykselle” ei tarvitse maksaa tuotemerkin käytöstä, tuotteita ei tarvitse ostaa moniportaisen ja hintaa huomattavasti nostavan tukkujärjestelmän kautta, eikä ”merkkiyritys” voi millään tavalla vaikuttaa tuotteiden myyntiin ja hinnoitteluun.

OEM-tuotteiden pakkaukset siis vaihtelevat, vaikka itse tuotteet ovatkin samoja. Akvaterra.eu:n OEM-tuotteet ovat tuotemerkittömien pakkausten ohella usein sellaisille tuotemerkeille tehdyissä pakkauksissa, jotka eivät toimi Euroopassa / Suomen markkinoilla. Toisinaan tuotteet voivat saapua sellaisen merkkiyrityksen pakkauksissa, joiden tavaramerkkisuoja estää tuotteen myynnin Suomessa, joten pakkaus on poistettava. Merkkiyritys ei kuitenkaan omista mitään muita oikeuksia tuotteeseen kun oman nimensä, joka siis tyypillisesti näkyy ainoastaan pakkauksessa.

OEM-tuotteisiin liittyy olennaisesti mahdollisuus pakata tai pakkauttaa tuotteet Akvaterran omaan tuotepakkaukseen, jolloin Akvaterra muuttuisi omaksi tuotebrandikseen. Tähän ei kuitenkaan ole sikäli tarvetta, että itse tuotehan ei silloin muutu miksikään, mutta tuotemerkkikulut lisäisivät kustannuksia, mikä näkyisi negatiivisesti hinnassa. Tämä taas vesittäisi kustannustehokkuuden ideaa, koska kohderyhmä ei halua maksaa lisähintaa tuotemerkkipakkauksesta, mikä ei millään tavalla vaikuta tuotteen laatuun. Toistaiseksi OEM-tuotteet siis tulevat vaihtelevissa pakkauksissa.Miksi valikoimassa ei ole eläviä eläimiä?

Elävien eläinten myyminen ei sovellu Akvaterra.eu:n toimintakonseptiin käytännössä eikä periaatteellisella tasolla.Miksi valikoimassa ei ole eläviä ruokaeläimiä?

Terraarioeläinten selkärangattomat ruokaeläimet ovat erittäin olennainen jatkuvasti kuluva”tarvike”, joka muodostaa monissa tapauksissa huomattavan osan harrastuksen kustannuksista. Ruokaeläimet ovat kuitenkin eläviä eläimiä, joten niiden ylläpito edellyttää periatteessa päivittäistä hoitoa. Lisäksi elävien ruokaeläinten lähettäminen vaatii erityisesti talvisin erikoisjärjestelyjä.

Elävien ruokaeläinten myyminen ei siten TOISTAISEKSI sovellu Akvaterra.eu:n toimintakonseptiin.Miksi valikoimassa ei ole pakastettuja ruokaeläimiä?

Pakastetut jyrsijät ovat erittäin olennainen ”tarvike” käärmeharrastajille. Pakastettujen ruokaeläinten lähettäminen vaatii kuitenkin pilaantumisriskin takia erikoisjärjestelyjä (styroksilaatikko/kylmälaukku, hiilihappojää, toimitus Matkahuoltoon aamulla), mikä taas aiheuttaisi noin 150,00 EUR minimitilausvaatimuksen. Koska ne harrastajat, jotka tarvitsevat / ostavat ruokaeläimiä suurempia määriä kerrallaan, hankkivat ne nykyisinkin tehokkaita reittejä kilpailukykyiseen hintaan, pakastettujen ruokaeläinten pitäminen valikoimassa ei ole kannattavaa niiden tuottaman vaivan takia. Sama koskee akvaariokalojen pakastettuja ruokia.

Pakastettujen ruokaeläinten myyminen ei siten TOISTAISEKSI sovellu Akvaterra.eu:n toimintakonseptiin.Miksi valikoimassa ei ole eläviä (akvaario)kasveja?

Sisustustarvikkeet, joihin elävät akvaariokasvit kuuluvat, ovat olennainen ja runsaasti käytetty ”harrastustarvike”. Akvaterra.eu:n periaate on myydä ainoastaan tarvikkeita, mutta kasveja voidaan verrata tässä yhteydessä tarvikkeisiin.

Eläviin akvaariokasveihin liittyy kuitenkin laadunvaihtelua päin vastoin kuin standardimuotoisiin tarvikkeisiin, mikä todennäköisesti aiheuttaisi jossain määrin valitusta toimitettujen kasvien laadusta. Tämä aiheutuu sekä kasvien vaihtelevasta ulkomuodosta, että niiden sopeutumisnopeudesta akvaarioon. Kasvit ovat ulkomailla paikallisissa vesiolosuhteissa ja useiden lajien tapauksessa vedenpinnan yläpuolella kasvatettuja, joten monien herkempien lajien sopeutuminen akvaarioon saattaa vaatia aikaa ja sopeutumisen aikana kasvi saattaa mennä tilapäisesti hyvinkin kurjan näköiseksi (ja sopeutumisvaihe alkaa heti, kun kasvi laitettaisiin Akvaterra.eu:ssa suomalaiseen veteen). Lisäksi talvisin kasvien lähettämiseen liittyy aina pakkasvaurioiden riski. Kaikki nämä tekijät lisäävät valitusten todennäköisyyttä erityisesti tilanteessa, missä kasvia ei ole päästy henkilökohtaisesti valitsemaan.

Käytännössä akvaariokasvien pitäminen valikoimassa ei siten TOISTAISEKSI sovellu Akvaterra.eu:n toimintakonseptiin.

Terraariokasvien osalta taas soveliaimmat kasvilajit, joilla on riittävää menekkiä, ovat saatavilla normaaleista viherkasvimyymälöistä nopeammin ja kustannustehokkaammin kuin verkkokaupoista. 

Tilaaminen ja toimitusajatMiksi osa tuotteista on jatkuvasti loppu?

Akvaterra.eu:ssa on kahdenlaisia tuotteita; yhtiön oman maahantuontiohjelman tuotteita ja jälleenmyyntituotteita. Jälleenmyyntituotteet ovat pääasiallisesti tilaustuotteita, joiden toimitusaika on muutamia viikkoja. Maahantuontiohjelman tuotteet taas ovat varastotuotteita, jotka ovat erän loppuessa käytännössä loppu Suomesta.

Maahantuontiohjelman tuotteet tulevat maahan suurina erinä, ja yksittäisen tuotteen loppuessa seuraavan erän saapumiseen voi kulua useita kuukausia. Tähän ovat syynä suuret tilausvaatimukset (eli yksittäistä tuotetta ei tilata erikseen, vaan vasta suuren tilauksen osana) ja toisaalta varastotilan tehokas käyttö. Varasto pyritään pitämään kustannustehokkuuden takia mahdollisimman tehokkaassa käytössä (eli täynnä), mikä taas edellyttää suurempien maahantuontierien saapumisen aikatauluttamista niin, että varaston kapasiteetti pystyy vastaanottamaan saapuvat toimitukset. Yhden tuontierän koko koko voi olla toistakymmentä kuutiometriä, ja toimituksia saattaa tulla useita lyhyen ajan sisällä.

Kustannustehokkuuden olennainen osa on tehokas varaston kierto, minkä takia Akvaterra.eu:n hinnat ovat edullisia. Toimintakonsepti kuitenkin aiheuttaa saatavuuskatkoja varsinkin suosituimpiin tuotteisiin.

Eli pohjimmiltaan tuotteiden loppuminen johtuu siitä, että niiden hinta-laatusuhde on niin hyvä, että harrastajat ostavat niitä suuria määriä, minkä seurauksena ne myydään jatkuvasti loppuun.Miksi toimitusaika vaihtelee?

Akvaterra.eu-verkkokaupassa on lähtökohtaisesti kahdentyyppisiä tuotteita: yhtiön oman maahantuontiohjelman tuotteita ja jälleenmyyntituotteita. Maahantuontiohjelman tuotteet (OEM yms.) ovat varastotuotteita (ja tuontierän loppuessa loppu Suomesta ja siten tilauskelvottomia), tukkutoimittajilta tulevat jälleenmyyntituotteet taas ovat suurelta osin tilaustuotteita, eli niitä ei pidetä jatkuvasti valmiina varastossa. (Myös tukkutoimittajien tuotteet tulevat ulkomailta, mutta niitä ei tässä yhteydessä voi verrata maahantuontiohjelman tuotteisiin).

Varastossa olevilla tuotteilla toimitusaika (saapumisaika tilaajalle) on noin viikko eli tilaus käsitellään ja toimitetaan ”heti”, tilaustuotteet taas toimitetaan seuraavan tukkuerän saapumisen jälkeen.Tilaustuotteet?

Tilaustuotteet ovat pääsääntöisesti tuotteita, joiden kysyntä on tuotteen kokoon (varastointi) tai hintaan (sidottu pääoma) nähden liian epäsäännöllistä, erityisesti mikäli tuotteen mallivariaatioita (esimerkiksi eri värejä) on saatavilla laaja valikoima. Myös vanhenevat tuotteet eli ruoat / rehut, vitamiinit ja jotkin kemialliset valmisteet pyritään toimittamaan tilaajalle mahdollisimman tuoreina. Tuoreuden takaamiseksi erityisesti harvinaisempien eläinten erikoisvalmisteita ei pääsääntöisesti pidetä jatkuvasti varastossa, ja varastomäärä on suosittujenkin tuotteiden tapauksessa vain muutamia kappaleita.

Vanhenevan valmisteen Parasta ennen – merkintä ja vastaavat käyttöajat tarkoittavat useimmissa tapauksissa avaamattoman pakkauksen säilyvyyttä, minkä aikana tuotteen ravitsemuksellinen laatu yms. säilyy määritellyn tason yläpuolella. Erityisesti silloin, kun kyseessä on ilmatiiviiseen pakkaukseen suljettu tuote, pakkauksen avaamisen jälkeen ravinteiden yms. säilyvyysaika ei enää päde, vaan saattaa aleta huomattavan nopeasti, erityisesti mikäli avattua tuotetta ei säilytetä optimaalisella tavalla.

Toisaalta, jos tuotteen säilyvyysaika on kaksi vuotta valmistuksesta, se ei suinkaan muutu käyttökelvottamaksi heti parasta ennen ajan umpeuduttua, vaan sitä voidaan käyttää niin kauan kuin sen laatu säilyy muuten hyväksyttävänä – tällöin on kuitenkin huomioitava, että tuotteen ravitsemuksellinen arvo on alentunut. (Vertaa esimerkiksi näkkileivän Parasta ennen-päiväykseen, joka ei suinkaan tarkoita viimeistä käyttöpäivää.)

Koska tuotteen käyttökelpoisuuden ajatellaan yleensä päättyvän pakkaukseen painettuun Parasta ennen - merkintään ja myös avatun pakkauksen käyttöajan katsotaan kestävän Parasta ennen – päiväykseen asti, lähtökohta on toimittaa tuotteet niin tuoreina, että ne ehditään käyttää loppuun ennen Parasta ennen- päiväystä. Tämän varmistamiseksi suuri osa rajallisen käyttöajan omaavista tuotteista on tilaustuotteita.

Tilaustuote-järjestelmän olennainen tavoite on siten minimoida tuotteiden aiheuttamat varastointi- ja pääomakulut, mikä mahdollistaa hintojen pitämisen mahdollisimman edullisina. Tilaustuotteissa on toimitusaika, mutta tämän ansiosta hinnat ovat hyvin edullisia.Miksi tilaustuotteita voi tilata vain tiettyinä aikoina?

Tilastuotteiden toimitusaika vaihtelee riippuen siitä milloin seuraava tukkuerä saapuu, joten toimitusaikaa ei voitu aikaisemmin ilmoittaa tarkasti. Tilaustuotteiden epämääräinen toimitusaika aiheutti vuoden 2012 kesällä ja syksyllä jatkuvasti valituksia (suurin osa tapauksista tosin johtui yksinkertaisesti siitä, että toimitusehtoja ei oltu luettu tilausta tehtäessä), joten käytäntöä rationalisoitiin 2012 lopulla.

Vuoden 2013 alusta tilaustuotteiden tilaaminen on ollut mahdollista vain tukkutoimituksen saapumista edeltävän kahden viikon aikana, jolloin tilaustuotteiden toimitusaika on jo etukäteen tarkasti selvillä. Eli siinäkin tapauksessa, että tilaaja ei ole lukenut toimitusehtoja eikä niinollen tiedä tilaustuotteen saapumisen kestävän jonkin aikaa, tilaus toimitetaan joka tapauksessa korkeintaan kolmen viikon kuluttua.

Kun verkkokaupan etusivulla ilmoitettu tilaustuotteiden tilausaika ei ole auki, tilaustuotteita ei voi tilata. Tämä ehkäisee tehokkaasti toimitusaikaan liittyviä valituksia, koska toimitusehtoja lukematon uusi asiakas, joka ei onnistu tilaamaan oransseja tilaustuotteita (tai punaisia tilauskelvottomia tuotteita), päätyy keskeytyvän tilausprosessin seurauksena lukemaan tilausohjeet, eikä siten tilaa tilaustuotteita ”vahingossa” tietämättömänä toimitusajoista.
Miksi kaikkia tilattuja tuotteita ei toimitettu?

Mikäli tietty tuote oli loppu tavarantoimittajalta eikä se niinollen saapunut tukkuerässä, sitä ei voida toimittaa ja ennakkomaksu palautetaan. Sama koskee punaisten tuotteiden (Loppu, ei varastossa) tilaamista.
Tiettyjen tuotteiden saatavuudessa oli vuoden 2012 aikana toistuvia ongelmia. Tämä on sittemmin pääsääntöisesti eliminoitu rationalisoimalla tuotevalikoimaa ja korvaamalla muutenkin ylihintaiset ”merkkituotteet” halvemmilla OEM-vastineilla.
Miksi varastotuotteitakaan ei lähetetä heti / varastotuotteiden toimitusaika on viikko?

Akvaterra.eu:n tilauksia käsitellään keskitetysti suurina erinä muutaman päivän välein. Paketteja pakataan varastolla lähtökohtaisesti iltaisin ja viikonloppuisin. Koska ainoastaan arkipäivisin ennen klo 17.00 Postiin toimitetut paketit ehtivät saman päivän kuljetukseen, tilaus ei pääsääntöisesti pääse postin käsittelyyn vielä pakkauspäivänä.

Eli siinäkin tapauksessa, että yksittäinen ainoastaan varastotuotteita sisältävä tilaus on otettu käsittelyyn ja pakattu jo tilauspäivänä, se ei lähtökohtaisesti kuitenkaan ehdi kuljetukseen samana päivänä, tai välttämättä vielä seuraavanakaan päivänä ennen klo 17.00 määräaikaa. Mikäli tilaus käsitellään seuraavassa pakkauserässä, se voi odottaa käsittelyyn pääsyä ensin muutamia päiviä. Lisäksi on huomioitava viikonloppujen toimitusaikaa pidentävä vaikutus. Lopputuloksena paketin saapumiseen tilaajalle menee siten käytännössä yleensä noin viikko.

Tilausten käsittely suurina erinä ja siitä seuraava pakettien lähettämisen hitaus johtuu siitä, että Akvaterra.eu:lla on ainoastaan osa-aikaista henkilökuntaa hoitamassa tilausten käsittelyä. Tämä on kustannustehokkuuden kannalta optimaalisin vaihtoehto, mutta aiheuttaa myös varastotuotteille toimitusajan. Käytännössä 20-30 tilauksen päivävauhdilla pakkaamista ja postiin kuljettamista ei ole järkevää hoitaa päivittäin, joten TOISTAISEKSI tilausten käsittely ja kuljetukseen toimittaminen siis hoidetaan keskitetysti parin päivän välein.

Kun asiakaskunta ja päivittäinen tilausmäärä on kasvanut riittävän suureksi, tilauksia on jossain vaiheessa pakko alkaa pakkaamaan päivittäin, ja silloin toimitusajat luonnollisesti lyhenevät. Mikäli tilaus tarvitaan nopeammin kuin viikon toimitusajan puitteissa, on kaksi vaihtoehtoa:

1. Tehdään tilaus viikkoa aikaisemmin.
2. Ostetaan muualta (ja toivotaan, että paketti tulee sieltä nopeammin kuin Akvaterra.eu:sta)Miksi tilaus pitää maksaa ennakkoon?

Ilman ennakkomaksua lähetetyt lunastamattomaksi jäävät tilaukset aiheuttavat turhaa työtä ja kustannuksia, mikä ei sovi Akvaterra.eu:n toimintakonseptiin. Tilaustuotteet taas ovat tilaustuotteita siksi, että niiden jatkuva varastossapitäminen vaatii liikaa tilaa ja aiheuttaa tarpeettomia kustannuksia, eikä niitä siksi hankita muuten kuin tilauksesta.

On ihmisiä , joka ovat nopeita tilaajia, mutta hitaanlaisia maksajia. On jopa sellaisia ihmisiä, joilla ei maksun hetkellä ”yllättäen” olekaan rahaa maksaa tilaustaan.

On myös ihmisiä, jotka eivät kuulu Akvaterra.eu:n kohderyhmään, joita ei haluta Akvaterra.eu:n asiakkaiksi ja jotka niinollen torjutaan asiakaskunnasta epäsuoria menetelmiä käyttämällä.
Miten voin olla varma siitä, että kun maksan ennakkoon, saan tuotteet?

Tuotteiden toimittaminen on keskeinen osa kaupankäynnin ideaa, eli lähtökohtaisesti myydyt tuotteet toimitetaan. Siinä tilanteessa, että tilaustuote on loppu tavarantoimittajalta (tai punainen tuote varastosta), sitä ei luonnollisesti kuitenkaan voida toimittaa, ja tällöin ennakkomaksu palautetaan.

Tiettyjen tuotteiden saatavuudessa oli vuoden 2012 aikana toistuvia ongelmia. Toimitusvarmuutta on sittemmin parannettu rationalisoimalla tuotevalikoimaa ja korvaamalla muutenkin ylihintaiset ”merkkituotteet” halvemmilla OEM-vastineilla.
Minä haluan todisteet siitä, että Akvaterra.eu ei varasta rahojani tai en suostu maksamaan mitään ennakkoon!!!

Jos aletaan todistelemaan jollakin tavalla, että ennakkomaksu ei häviä, joudutaan kohta todistelemaan myös, että paketin voi hakea turvallisesti postista ilman, että avaruusoliot hyökkäävät matkalla kimppuun puhumattakaan siitä, että paketin voi avata turvallisesti, koska siellä ei ole pommia...

Akvaterra.eu:n kohderyhmä on rajallinen. Akvaterra.eu myy ainoastaan tavaroita, ei palvelua, mikä rajoittaa kohderyhmän vain osaan potentiaalisesta asiakaskunnasta. Aivan erityisesti painotetaan, että Akvaterra.eu EI myy minkäänlaista mielenterveyspalvelua.

Suomi on vapaa maa, joten mikäli Akvaterra.eu:n konsepti ei miellytä, vastaavat tuotteet voi vapaasti hankkia perinteisistä liikkeistä tai muista verkkokaupoista. Ja niille voi vapaasti esittää myös todistustaakkavaatimuksensa, ahdistuksenaiheensa ja muut asiaankuulumattomat ongelmansa.


 

Palvelukonsepti ja palvelun "puuttuminen"
Miksi Akvaterra.eu – verkkokauppa ei myy ”palvelua”?

Akvaterra.eu myy konkreettisia fyysisiä tuotteita eli tavaroita. Verkkokaupan kohderyhmäksi on määritelty harrrastajat, jotka haluavat ostaa harrastuksessa tarvitsemiaan tarvikkeita mahdollisimman edullisesti. Kohderyhmä ei halua maksaa mistään muusta kuin tarvitsemistaan tavaroista.

Akvaterra.eu:n toimintakonseptin keskeinen ajatus on, että asiakasta ei pakoteta maksamaan tuotteiden hintaan upotettuja piilokustannuksia, joista ei ole hänelle hyötyä. Kaikki tarpeettomat kustannustekijät siis eliminoidaan mahdollisimman tehokkaasti, ja palvelun ja siitä aiheutuvien kustannusten puuttuminen on keskeinen osa Akvaterra.eu-verkkokaupan toimintakonseptia.

Konseptin idean hahmottaminen kuitenkin edellyttää palvelu-termin ja palvelun esiintymismuotojen ymmärtämistä, joten asia selostetaan tässä laajasti.Mitä verkkokaupan "palvelu" on?

Verkkokaupasta tehty tavaraosto sisältää konkreettisen tuotteen lisäksi myös varsinaiseen tavaraan liittyvää aineetonta toimintaa, mitä yleisesti kuvataan termillä palvelu. Varsinaisista palvelutuotteista, jotka sisältävät nimenomaisesti jonkinlaisen työsuorituksen (esimerkiksi kampaamokäynti tai auton huolto), poiketen verkkokauppaostoon sisältyvät aineettomat osiot ovat tukitoimintaa, joilla ei ole verkkokaupasta hankittavan tavaran kannalta keskeistä merkitystä. Tästä syystä tavaraostoprosessiin sisältyvä välttämätön ”palvelu” on lähtökohtaisesti automatisoitu niin tehokkaasti kuin se on mahdollista.

Automatisoidun palvelun juoksevat käyttökustannukset ovat minimaalisia, eivätkä ne siten käytännössä aiheuta tuotteiden hintoihin vaikuttavia lisäkustannuksia. Automaattinen standardoitu prosessi, jossa ei tarvita lainkaan ihmisten työpanosta, on siten asiakkaan kannalta ilmaista.

Sen sijaan henkilökohtainen asiakaspalvelu, jonka suorittaa ihminen ja jota ei voida automatisoida, aiheuttaa aina kustannuksia. Kustannuksia aiheutuu pelkästää asiakaspalvelijan valmiudessa olemisesta riippumatta siitä palveleeko hän asiakasta vai ei, joten asiakaspalvelun olemassaolon aiheuttamat kustannukset sisällytetään tuotteiden hintaan. Joten asiakaspalvelusta maksavat tuotteiden hinnassa kaikki asiakkaat; myös ne, jotka eivät sitä tarvitse ja käytä.Verkkokauppa-ostokseen liittyvät palveluosat

Mitä palveluosioita verkkokauppajärjestelmä sitten sisältää? Käytännössä verkkokauppaostokseen sisältyy useita palveluksi katsottavia osia, joiden vaikutus kustannuksiin vaihtelee. Seuraavassa listassa on esitetty tavallisia verkkokauppaan liittyviä palvelukomponentteja. Listaukseen on merkitty punaisella ne palveluosiot, joita Akvaterra.eu ei tarjoa ja lyhyt selitys siitä, miksi niitä ei tarjota.

 

1. Tilaamisen helppous

- Sivuston rakenne (automaattinen; ei kustannuksia)
- Tuotetiedot (automaattinen; ei kustannuksia)
- Ostoskoritoiminnon käyttökelpoisuus (automaattinen; ei kustannuksia)
- Tilisiirtomaksu (automaattinen; ei kustannuksia)
- Pankkimaksut (automaattinen; kustannuksia)
- Luottokorttimaksut (automaattinen; kustannuksia)
- Maksu laskulla, osamaksu yms. (mm. Klarna) (automaattinen; kustannuksia)
- Postikulut (muuttuva)
- Postikulut (kiinteä)
- Postikulut (ilmainen)

Kaikki verkkokauppajärjestelmän maksuvaihtoehdot ovat automatisoituja. Koska kyseessä on tilisiirtoa lukuunottamatta ulkopuolisen palveluntarjoajan tuottama palvelu, jokaisen maksuvaihtoehdon käyttö ja ylipäätään olemassaolo aiheuttaa kustannuksia. Tästä syystä kustannuksia tuottava maksuvaihtoehto, joka ei ole ehdottoman tarpeellinen, on tarpeeton kustannustekijä. Käytännössä jokaisella on pankkitili, joten maksun voi suorittaa joko pankkitunnuksilla suoraan tilausprosessin osana tai normaalisti tilisiirtona verkkopankissa.

Luottokorttia ei ole jokaisella, mutta jokaisella jolla on luottokortti, on pankkitili. Eli luottokortin haltija voi maksaa yhtä hyvin suoraan pankin kautta sen sijaan, että maksaisi pankin kautta luottokorttilaskun. Luottokorttimaksujen tarjoaminen on siten tarpeetonta, lisäkustannuksia aiheuttavaa palvelua.

Henkilö jolla on varaa maksaa ostoksensa, on varaa ostoksensa myös ennakkoon ja yhtenä eränä pankin kautta. Lasku- ja osamaksujärjestelyjen tarjoaminen on siten tarpeetonta, lisäkustannuksia aiheuttavaa palvelua.
 

Käytännön vaikutus:

Jos Henkilö X ostaa verkkokaupasta 100,00 EUR arvosta tavaraa ja maksaa tilauksen ennakkoon pankin kautta, onko sillä, että joku muu voi maksaa luottokorttimaksulla tai osamaksusopimuksella mitään merkitystä Henkilö X:lle?

Jos Henkilö X ostaa verkkokaupasta 100,00 EUR arvosta tavaraa ja maksaa tilauksen ennakkoon pankin kautta, onko sillä, että Henkilö X joutuu maksamaan 100,00 EUR arvoisesta ostoksestaan 105,00 EUR siksi, että joku muu voi sen ansiosta maksaa luottokorttimaksulla tai osamaksusopimuksella, mitään merkitystä Henkilö X:lle?

Jos Henkilö X siis joutuu pakolla maksamaan 5,00 EUR lisähintaa sellaisen palvelun olemassaolosta mitä hän ei itse käytä eikä tarvitse, haluaako Henkilö X käyttää kyseistä verkkokauppaa?

- Akvaterra.eu:ssa ei makseta tarpeettomista maksuvaihtoehdoista.

Kiinteät tai ilmaiset postikulut tarkoittavat yleensä sitä, että osa kustannuksista on piilotettu tuotteen hintaan. Muuttuvia postikuluja käytettäessä tilaaja maksaa ainoastaan todellisen tuotteen hinnan ja sen lisäksi todelliset postikulut, jotka ovat noudettaessa 0,00 EUR.

Käytännön vaikutus:

Jos Henkilö X ostaa verkkokaupasta 100,00 EUR arvosta tavaraa ja ja noutaa tilauksen, onko sillä, että Henkilö X joutuu maksamaan 100,00 EUR arvoisesta ostoksestaan 105,00 EUR siksi, että joku muu saa tuotteen postitse todellisia postikuluja halvemmalla, mitään merkitystä Henkilö X:lle?

Jos Henkilö X siis joutuu pakolla maksamaan 5,00 EUR lisähintaa sellaisen palvelun olemassaolosta mitä hän ei itse käytä eikä tarvitse, haluaako Henkilö X käyttää kyseistä verkkokauppaa?

- Akvaterra.eu:ssa ei makseta tuotteiden hintaan piilotetuista postikuluista.
 

2. Toimitusnopeus

- Tilaus käsitellään välittömästi (huomattava henkilöstökustannus)
- Tilaus lähetetään saman päivän aikana (huomattava henkilöstökustannus)
- Tilaus käsitellään muutaman päivän kuluessa ja saapuu noin viikossa (optimaalinen kustannus)
- Kaikkia tuotteita on valmiina varastossa (huomattava pääomakustannus)
- Tilaustuotteita tilataan tarpeen mukaan (ei kustannuksia)

Toimitusnopeuden mahdollistava tilausten pakkaaminen ja lähettäminen on henkilökunnan suorittama palvelu ja siten erittäin merkittävä kustannuserä. Jos pakettien käsittelyyn ja pakkaamiseen liittyvät kustannukset voidaan minimoida, tuotteiden hinta saadaan huomattavasti edullisemmaksi. Mikäli tilaus käsitellään välittömästi ja lähetetään saman päivän aikana, palvelu edellyttää vakituista henkilökuntaa. Kustannuksia aiheutuu pelkästää henkilöstön valmiudessa olemisesta riippumatta siitä pakataanko paketteja vai ei, joten nopean käsittelynopeuden olemassaolon aiheuttamat kustannukset sisällytetään tuotteiden hintaan.

Mitä laajempi tuotevalikoima, sitä käyttökelpoisempi verkkokauppa. Tuhansien satunnaisesti kysyttyjen tuotteiden pitäminen valmiina varastossa sitoo kuitenkin huomattavan paljon varastointitilaa ja pääomaa, mikä aiheuttaa kustannuksia, jotka sisällytetään tuotteiden hintaan.

Siinäkin tapauksessa, että tuotteita ei tarvita välittömästi, varastovalmiudesta ja toimitusnopeudesta aiheutuvat kustannukset on kuitenkin joka tapauksessa maksettava tuotteen hinnassa.
 

Käytännön vaikutus:

Jos Henkilö X ostaa verkkokaupasta 100,00 EUR arvosta tavaraa, joita hän tarvitsee noin kuukauden päästä, onko sillä, että tavarat toimitetaan välittömästi tilauspäivänä eikä vasta viikon päästä mitään merkitystä Henkilö X:lle?

Jos Henkilö X ostaa verkkokaupasta 100,00 EUR arvosta tavaraa, joita hän tarvitsee noin kuukauden päästä, onko sillä, että Henkilö X joutuu maksamaan 100,00 EUR arvoisesta ostoksestaan 135,00 EUR siksi, että tavarat toimitetaan heti eikä vasta viikon päästä, mitään merkitystä Henkilö X:lle?

Jos Henkilö X siis joutuu pakolla maksamaan 35,00 EUR lisähintaa sellaisen palvelun olemassaolosta mitä hän ei itse käytä eikä tarvitse, haluaako Henkilö X käyttää kyseistä verkkokauppaa?

- Akvaterra.eu:ssa ei makseta tarpeettoman nopeasta toimituksesta.


3. Tukipalvelut

- puhelimeen vastataan joka päivä klo 8-20 (huomattava henkilöstökustannus)
- sähköposteihin vastataan joka päivä 15min kuluessa (huomattava henkilöstökustannus)
- tilauksen käsittelyä koskevat henkilökohtaiset tiedotukset (huomattava henkilöstökustannus)
- aukioloajat joka päivä klo 8-20 (huomattava henkilöstökustannus)

- Jos ihan välttämättä on jotain kysyttävää, puhelimeen vastataan yleisesti päivisin n. 85% todennäköisyydellä ja sähköpostiin vastaaminen voi kestää muutamia päiviä erityisesti, jos kysytty asia edellyttää tarkistuksia (minimaalinen kustannus)

Verkkokaupoista ostettaessa toimintakonsepti perustuu olennaisesti ostotapahtuman sujuvuuteen, minkä jälkeen asiakkaan ei tarvitse tilaustapahtuman jälkeen muuta kuin hakea paketti postista. Se, että verkkokauppatilauksessa tarvitaan automatisoidun tilausprosessin lisäksi muuta vuorovaikutusta asiakkaan ja kaupan välillä on harvinaista, käytännössä yleensä oikeastaan poikkeustilanne. Eli lähtökohtaisesti 95% tilauksista ei edellytä minkäänlaista näkyvää asiakaspalvelua.

Vaikka 95% asiakkaista ei tarvitsisi asiakaspalvelua, kaupan aukioloaikoina jatkuvassa valmiudessa olevan asiakaspalvelun olemassaolo edellyttää vakituista henkilökuntaa. Kustannuksia aiheutuu pelkästää henkilöstön valmiudessaolemisesta riippumatta siitä tapahtuuko asiakaspalvelua vai ei, joten asiakaspalveluvalmiuden aiheuttamat kustannukset sisällytetään tuotteiden hintaan. (HUOM! Tämän lisäksi tilanne on usein se, että asiakaspalvelupuheluista veloitetaan kuitenkin vielä erikseen maksu).
 

Käytännön vaikutus:

Jos Henkilö X ostaa verkkokaupasta 100,00 EUR arvosta tavaraa, eikä hän tarvitse hankinnan yhteydessä minkäänlaista henkilökohtaista asiakaspalvelua, onko sillä, että verkkokaupan asiakaspalveluhenkilöstö on jatkuvasti valmiudessa, mitään merkitystä Henkilö X:lle?

Jos Henkilö X ostaa verkkokaupasta 100,00 EUR arvosta tavaraa, eikä hän tarvitse hankinnan yhteydessä minkäänlaista henkilökohtaista asiakaspalvelua, onko sillä, että Henkilö X joutuu maksamaan 100,00 EUR arvoisesta ostoksestaan 115,00 EUR siksi, että verkkokaupan asiakaspalveluhenkilöstö on jatkuvasti valmiudessa, mitään merkitystä Henkilö X:lle?

Jos Henkilö X siis joutuu pakolla maksamaan 15,00 EUR lisähintaa sellaisen asiakaspalvelun olemassaolosta mitä hän ei itse käytä eikä tarvitse, haluaako Henkilö X käyttää kyseistä verkkokauppaa?

- Akvaterra.eu:ssa ei makseta päivystävän asiakaspalvelun olemassaolosta.

Jos Henkilö X ymmärtää ostavansa verkkokaupasta 100,00 EUR arvosta tavaraa, mutta joutuu maksamaan siitä 160,00 EUR vain siksi, että joku toinen asiakas saa samasta kaupasta ”ilmaista” palvelua, haluaako Henkilö X käyttää kyseistä verkkokauppaa?

Siinäpä on kysymys, jota itse kunkin kannattaa miettiä arvioidessaan haluaako hän todella tarpeetonta palvelua, siinäkin tilanteessa, että kyseinen palvelu on nimellisesti ”ilmaista”? Niitä kuuluisia ”ilmaisia lounaita” kun on harvemmin olemassa...

Akvaterra.eu -verkkokaupassa asiakas ei maksa ”pakolla” saamastaan tarpeettomasta palvelusta eikä myöskään muiden asiakkaiden saamasta "ilmaisesta" palvelusta tavaroiden hintaan upotettuina piilokustannuksina. Eli käytännössä Akvaterra.eu:sta ostava asiakas ei maksa mistään muusta kuin tilaamistaan tavaroista.Vertaus: Halpalentoyhtiöt

Korkeiden hintojen takia lentoyhtiöiden liiketoiminta oli kukoistavaa ja erittäin kannattavaa menneinä vuosikymmeninä ja lentämistä pidettiin yleisesti elitistisenä matkustustapana. Mutta 2000-luvulle tultaessa useimmat suuret lentoyhtiöt olivat joutuneet taloudellisiin vaikeuksiin, osa on sittemmin ajautunut konkurssiin ja monet ovat yhdistyneet toisiin yhtiöihin. Tähän olivat syynä uudella periaatteella toimivat halpalentoyhtiöiksi ristityt kustannuksia minimoivat lentoyhtiöt, joiden tarjoamien lippujen hinnat olivat ylivoimaisen edullisia perinteisten lentoyhtiöiden hintoihin verrattuna. Perinteisillä lentoyhtiöillä ei ollut mitään mahdollisuuksia vastata uudella konseptilla toimivaan kilpailuun sen levittyä yleiseen tietoisuuteen ja suosituille reiteille, ja vaikutukset ovat olleet edellämainittuja.

Mihin halpalentoyhtiöiden edullisuus sitten perustuu? Halpalentoyhtiöt ja perinteiset lentoyhtiöt lentävät samanlaisilla lentokoneilla saman pituisia matkoja, joten varsinaisen ”tuotteen” eli lennon pisteestä A pisteeseen B polttoainekulut yms. tekniset kustannukset ovat vastaavat kuin perinteisissä lentoyhtiöissä. Eli miten on mahdollista, että halpalentoyhtiön lippujen hinnat ovat kuitenkin huomattavasti edullisempia?

Vastaus on palvelu.

Nimenomaisesti palvelun puuttuminen. Eli tarpeettomasta pakkopalvelusta seuraavien lipun hintaan upotettujen piilokustannusten puuttuminen.

Perinteisissä lentoyhtiöissä on tyypillisesti eri hintaisia lippuja, ainakin business-luokka ja turistiluokka, joiden matkustajien matkustusväljyys ja hintaan sisältyvät palvelut ovat erilaisia. Mikäli Busniness-luokan matkustajat maksaisivat lippunsa hinnassa kaikkien saamiensa ”erikoispalvelujen” kustannukset, miten on mahdollista, että turistiluokan lippujen hinnat ovat kuitenkin huomattavasti kalliimpia kuin halpalentoyhtiöiden vastaavan reitin hinnat?

Vastaus on yksinkertaistettuna se, että halpalentoyhtiöt ovat poistaneet kaikki henkilökunnan suorittamat kustannuksia aiheuttavat palvelut, jotka eivät ole ehdottoman välttämättömiä varsinaisen tuotteen eli lentomatkan pisteestä A pisteeseen B toteuttamiseksi. Halpalentoyhtiön asiakas ei siten käytännössä joudu maksamaan mistään muusta kuin itse tuotteesta, eli lentomatkasta.

Perinteisissä lentoyhtiöissä asiakas taas maksaa lippunsa hintaan piilotettuna huomattavan paljon erilaisia tarpeettomia palvelukustannuksia, joita hän ei itse tarvitse eikä käytä. Perinteisen lentoyhtiön asiakas nimittäin maksaa ”edullisen” turistiluokan lippunsa hinnassakin myös siitä, että Business-luokan lipun hintaan sisältyy esimerkiksi:
 

- ”ilmainen” sisäfilee-pihvi
- ”ilmainen” aito shamppanja
- ”ilmainen” makuupaikka
- ”ilmainen” mandolinia soittava serenadin laulava italialainen trubaduuri
- ”ilmainen” jalkahieronta
- ”ilmainen” vaatteiden silityspalvelu
- ”ilmainen” poreallas
- ”ilmainen” nenäkarvojen trimmaus
 

yms. ”palveluja”, joita turistiluokan matkustaja ei itse käytä eikä halua, mutta joiden olemassaolosta Business-luokan matkustajille hänet kuitenkin pakotetaan maksamaan lippunsa hinnassa. Lisäksi esimerkiksi Finnairin matkustajat on pakotettu maksamaan lippujen hinnassa myös mm. siitä, että Finnairin lentäjien työehtosopimuksessa on määrätty, että Finnairin lentäjät suostuvat nukkumaan ainoastaan sellaisissa hotelleissa, jotka lentäjien oma KOENUKKUMISKOMITEA(!!!) on testaamalla todennut nukkumiseen soveltuviksi!!! Ja tälläisten älyttömyyksien aiheuttamat kustannukset on sitten luonnollisesti lypsetty tavallisilta matkustajilta lippujen hinnoissa.

Ja jostain syystä yhä useammat tiedostavat kuluttajat lentävät nykyään halpalentoyhtiöillä.

Mutta halpalentoyhtiöiden toimintakonseptistakin kyllä valitetaan. Esimerkiksi halpalentoyhtiöiden aikomus muuttaa lentokoneen WC:n käyttö maksulliseksi aiheutti vastalauseita, mutta aivan samalla tavalla esimerkiksi monissa kauppakeskuksissa ja asemilla WC:n käyttö on maksullista. Ja on aivan selvä asia, että lentokoneen WC-tankkien tyhjennys aiheuttaa sitä enemmän kustannuksia, mitä useammin se täytyy tehdä. Ja nämä kustannukset lisätään lipun hintaan.

Eli kysymys kuuluu; jos Henkilö X käy ennaltaehkäisevästi WC:ssä lentokentällä ennen koneeseen nousua, eikä hän niin ollen käytä koneen WC:tä, miksi Henkilö X:n pitäisi silloin maksaa lippunsa hinnassa siitä, että joku tuntematon kanssamatkustaja saa käyttää lentokoneen WC:tä ”ilmaiseksi”?

Jos henkilö tarvitsee jonkinlaista (erikois)palvelua ja olettaa saavansa sen ”ilmaiseksi” (eli muiden asiakkaiden kustannuksella), hän ei kuulu halpalentoyhtiön kohderyhmään. Kohderyhmään kuulumattomat henkilöt usein valittavat ”huonosta” palvelusta, ja samalla he tehokkaasti mainostavat halpalentoyhtiöitä, koska varsinainen kohderyhmä ei näistä valituksista välitä ymmärtäessään konseptin idean.

Halpalentoyhtiöiden menestyminen perustuu siihen, että useimmat kuluttajat arvostavat eniten alhaista lentomatkan hintaa. Lentolippujen hinnat on saatu erittäin edullisiksi poistamalla kaikki ylimääräisiä kuluja lipun hintaan aiheuttavat palvelut. Asiakkailla ei maksateta lippujen hintaan piilotettuja tarpeettoman palvelun aiheuttamia piilokustannuksia.

Myös Akvaterra.eu:n menestyminen perustuu siihen, että useimmat kuluttajat arvostavat eniten alhaista tuotteiden hintaa tilanteissa, joissa oheispalvelua ei todellisuudessa tarvita.Tuotteiden hinnat on saatu erittäin edullisiksi poistamalla kaikki ylimääräisiä kuluja tuotteen hintaan aiheuttavat palvelut. Asiakkailla ei maksateta tuotteiden hintaan piilotettuja tarpeettoman palvelun aiheuttamia piilokustannuksia.

Mutta halpalentoyhtiöiden kohderyhmä on rajallinen. Halpalentoyhtiö ei ole sovelias vaihtoehto kaikille tai kaikissa tilanteissa, mutta niissä tapauksissa kun toimintakonseptin rajoitteet eivät haittaa, se on erittäin edullinen vaihtoehto.

Myös Akvaterra.eu:n kohderyhmä on rajallinen. Akvaterra.eu ei ole sovelias vaihtoehto kaikille tai kaikissa tilanteissa, mutta niissä tapauksissa kun toimintakonseptin rajoitteet eivät haittaa, se on erittäin edullinen vaihtoehto.
Mitä Akvaterra.eu:n ”Palvelu ei sisälly hintaan”- konsepti tarkoittaa käytännössä?

Mitä edellytetään asiakkaalta:

- Asiakas ei tarvitse tilaamiaan tuotteita välittömästi. Varastotuotteet toimitetaan n. viikossa, tilaustuotteet ennakolta ilmoitetun aikataulun mukaisesti
- Asiakas maksaa tuotteet etukäteen pankkitiliperusteisilla menetelmillä
- (Asiakkaan ei oleteta tarvitsevan henkilökohtaista palvelua)
 

Mitä Akvaterra.eu – tarjoaa vastineeksi:

- Erittäin edulliset hinnat
- Erikoistuotteita, joita ei saa muualta
 

Miten palvelun puuttuminen vaikuttaa:

- Noutotilausten haku onnistuu lähtökohtaisesti vain yhtenä päivänä viikossa
- Puhelimeen ei välttämättä vastata hetkellä X, tai edes päivänä X, mutta yleisesti ottaen n. 85% ajasta puhelimeen voidaan vastata. Jos puhelimeen ei vastata, voi soittaa uudelleen.
- Sähköpostitiedusteluihin ei todennäköisesti vastata heti, vaan vastaamiseen voi kulua useita päiviä (erityisesti jos kysytty asia edellyttää tarkastuksia). Jos sähköpostiin ei vastata, voi kysyä uudelleen.

Mikä on konseptin potentiaalinen käytännön ongelma:

- Tilanne, joka jollakin tavalla poikkeaa automatisoidusta prosessista ja edellyttää henkilökohtaista vuorovaikutusta, aiheuttaa yleensä todennäköisesti jonkinlaisen viiveen, mikä koetaan huonona asiakaspalveluna
 

Ja miten palvelun puuttuminen näkyy käytännössä*:

- 95% tilauksista ei mitenkään
- Jäljellejäävän 5% osalta tarvitaan henkilökohtaista asiakaspalvelua, ja palvelu onnistuu ehkä 75% tapauksista ilman, että sitä koetaan varsinaisesti huonoksi
- Eli laskennallisesti noin 1,25%:ssa tilauksista "palvelukokemus" menee Akvaterra.eu:n toimintakonseptin ansiosta tavalla tai toisella, syystä tai toisesta, enemmän tai vähemmän päin ***, mutta tämä on toimintakonseptin rakenteellinen heikkous, ja niinollen hyväksyttävä tappio
 

(*Olettaen, että asiakas on lukenut etukäteen toimitusehdot ja kuuluu Akvaterra.eu:n kohderyhmään + tavarantoimittajan tietyn tilaustuotteen toimitusvaikeutta ei sellaisenaan lasketa huonoksi palveluksi)Bonuspiste-järjestelmä – tapa vedättää kuluttajia

(Saako Akvaterra.eu:sta kanta-asiakasalennuksia?)

Tuotteiden hintaan upotettujen piilokustannusten ohella erilaiset bonuspistejärjestelmät ovat nykyisin yksi keskeisimpiä tapoja, jolla varomatonta kuluttajaa johdetaan harhaan.

Akvaterra.eu:n toiminta-ajatus on tarjota objektiivisesti edullisin vaihtoehto. Niissä tapauksissa kun haluttua tuotetta ei ole Akvaterra.eu:n valikoimassa tai se on saatavilla muualta edullisemmalla hinnalla, objektiivisesti arvioiden silloin on perusteltua ostaa kyseinen tuote muualta. Akvaterra.eu ei yritä painostaa kuluttajaa maksamaan mistään tuotteesta enempää kuin minimihinta, eikä kuluttajia siksi yritetä vedättää kanta-asiakasjärjestelmällä ostamaan kaikki tarvikkeensa Akvaterra.eu:sta.

Akvaterra.eu-verkkokaupassa ei siis ole bonusjärjestelmää, kanta-asiakasalennuksia tai muita ostokäyttäytymisen manipulointiin tarkoitettuja harhautuksia, vaan hinnat ovat kaikille asiakkaille samat riippumatta siitä onko rekisteröitynyt asiakkaaksi, onko ostanut aiemmin tai ostaako jatkossa uudelleen. Akvaterra.eu:sta tilaaminen ei myöskään edellytä rekisteröitymistä, vaikka se onkin suositeltavaa tilausten hallinnan kannalta.

Sen sijaan monet muut yritykset yrittävät vedättää kuluttajia bonusjärjestelmällä, joka on yksinkertaistettuna suunniteltu ainoastaan lypsämään asiakkailta mahdollisimman paljon rahaa kauppiaalle. Seuraavissa taulukoissa selostetaan Bonus-vedätyksen konsepti ja sen vaikutukset asiakkaalle:
 

Ostoskierros 1:

Akvaterra.eu-verkkokauppa Tilaus 1:

Tuote A: 40,00 EUR
Tuote B: 50,00 EUR
Tuote C: 10,00 EUR

Yht. 100,00 EUR

Tuotteiden tilaamisesta ei saa minkäänlaisia Bonuspisteitä.


Verkkokauppa X Tilaus 1:

Tuote A: 60,00 EUR
Tuote B: 65,00 EUR
Tuote C: 15,00 EUR

Yht. 140,00 EUR

Verkkokauppa X antaa asiakkaalle 5% ”supermegagigajättibonuksen” oston kokonaismäärästä eli 7,00 euron alennuksen (5%*140,00 EUR). Jostain kumman syystä Verkkokauppa X ei kuitenkaan anna alennusta tästä ostosta, vaan ”bonuksen” käyttäminen edellyttää ostamista uudelleen, ja seuraavasta ostosta vähennetään nyt ansaittu bonus.


Tilanne ensimmäisen oston jälkeen:

Akvaterra.eu:n asiakas on maksanut samoista tuotteista 100,00 EUR

Verkkokauppa X:n asiakas on maksanut samoista tuotteista 140,00 EUR

Kumpi näistä vaikuttaa paremmalta ostokselta?
 


Ostoskierros 2:

Miten Verkkokauppa X:n bonusjärjestelmä todellisuudessa vaikuttaa:

Akvaterra.eu-verkkokauppa Tilaus 2:

Tuote A: 40,00 EUR
Tuote B: 50,00 EUR
Tuote C: 10,00 EUR

Yht. 100,00 EUR

Tuotteiden tilaamisesta ei saa minkäänlaisia Bonuspisteitä.

Verkkokauppa X Tilaus 2:

Tuote A: 60,00 EUR
Tuote B: 65,00 EUR
Tuote C: 15,00 EUR

Yht. 133,00 ( = 140,00EUR – 7,00 EUR bonus 1. ostosta)

Verkkokauppa X antaa asiakkaalle jälleen 5% supermegagigajättibonuksen oston kokonaismäärästä eli 7,00 euron alennuksen (tai jos Verkkokauppa X on riittävän juonikas, se antaa bonuksen vain nettosummasta eli 5%*133,00 EUR = 6,65 EUR). Jostain kumman syystä Verkkokauppa X ei kuitenkaan anna alennusta tästä ostosta, vaan ”bonuksen” käyttäminen edellyttää jälleen ostamista uudelleen, ja seuraavasta ostosta vähennetään nyt ansaittu bonus.
 

Tilanne toisen oston jälkeen:

Akvaterra.eu:n asiakas on maksanut samoista tuotteista 100,00 EUR

Verkkokauppa X:n asiakas on maksanut samoista tuotteista 133,00 EUR

Kumpi näistä vaikuttaa paremmalta ostokselta?
 

Kokonaistilanne:

Kun asiaa tarkastellaan kokonaisuutena eli tilaukset 1.+ 2., tilanne on siis seuraava:

Akvaterra.eu:n asiakas on maksanut samoista tuotteista 200,00 EUR

Verkkokauppa X:n asiakas on maksanut samoista tuotteista 273,00 EUR

Kumpi näistä vaikuttaa paremmalta ostokselta?
 

Eli onko Verkkokauppa X:stä ostamisessa objektiivisesti arvioiden mitään järkeä, vaikka sieltä tehdyistä ostoista saakin 5% bonuksen?

(Ei ole?)

Mutta valitettavan harvat kuluttajat ymmärtävät, että bonusjärjestelmän ainoa tarkoitus huijata asiakas luulemaan, että hän säästää rahaa sitä enemmän mitä enemmän hän ostaa kyseisestä liikkeestä. Tätä huijausta tehostaa entisestään ostojen määrän mukaisesti nouseva bonusprosentti. Seurauksena asiakas tulee kuitenkin ”ansaitsemistaan” bonuksista huolimatta maksamaan huomattavasti enemmän verrattuna siihen, että hän suorittaisi ostoksensa hintatasoltaan halvemmassa paikassa. Bonusjärjestelmän nerokkuus perustuu keskeiseltä osin juuri järjestelmän asiakkaan mieleen luomaan itsepetokseen. Eli siinäkin tapauksessa, että asiakas näkee toisen liikkeen hintojen olevan selvästi edullisempia, hän ostaa kuitenkin kalliista liikkeestä, jotta voi hyödyntää aiemmin ansaitsemansa ”bonukset”.

Lopputuloksena laskutaidoton asiakas sitten maksaa ostoksistaan jopa erittäin huomattavaa ylihintaa.

Suomessa erittäin hyvä esimerkki bonusjärjestelmillä harhauttamisesta on erittäin keskittynyt päivittäistavarakauppa: S-ryhmällä ja K-ryhmällä on molemmilla bonusjärjestelmä, jota ovelasti kutsutaan raflaavammalla termillä ”asiakasomistajuudeksi”. Keskittämällä ostoksensa jompaan kumpaan ryhmään ”asiakasomistaja” kuvittelee sitten säästävänsä rahaa sitä enemmän mitä suuremmilla summilla hän ketjussa asioi. Mutta säästääkö kuluttaja todella objektiivisesti arvioituna siinäkään tapauksessa, että hän saa ”asiakasomistajuudestaan” täydet bonukset? Hintavertailuissa jatkuvasti selvästi halvin päivittäistavarakauppa eli Lidl ei käytä minkäänlaista bonusjärjestelmää. Sattuisiko tämä johtumaan siitä, että sille ei ole tarvetta, koska Lidl on OIKEASTI HALVIN millä tahansa mittarilla?

Tiedostava asiakas, joka osaa laskea eikä anna hämätä itseään bonushuijauksella, saattaa olla varsin haluton ostamaan bonusjärjestelmällä vedättävästä liikkeestä yhtään mitään, koska väänsipä asian mihin muotoon tahansa, lopputulos on etteivät bonukset tuota OIKEASTI säästöjä.

Ja onneksi Suomi on vapaa maa, joten ne, jotka haluavat uskoa bonushuijaukseen (tai pyramidipeleihin, ”ilmaisiin lounaisiin”, Joulupukkiin yms.), voivat vapaasti asioida Verkkokauppa X:n kanssa ja maksaa saamastaan ”bonuksesta” sen mukaisesti. Kaikkia ei voi kuitenkaan miellyttää, joten Akvaterra.eu on kohdennettu vain niille harrastajille, jotka tiedostavat asioita keskimääräistä paremmin.

Koska Bonus-pistejärjestelmän olemassaoloa voidaan kuitenkin ilmeisesti pitää vakavasti otettavan yrityksen ominaisuutena (ja toistuvasti on kysytty saako Akvaterra.eu:stakin kanta-asiakasalennuksia yms.), Akvaterra.eu on kehittänyt oman Bonus-järjestelmänsä, jonka ehtoja voidaan vapaasti verrata muiden kauppojen Bonus-järjestelmiin sen toteamiseksi, mikä on OIKEASTI edullista asiakkaan kannalta:Akvaterra.eu:n Bonusjärjestelmä 2013:

FAQ-osion avaamisen kunniaksi 1. päivänä helmikuuta 2013 Akvaterra.eu on käynnistänyt nerokkaan Bonus-järjestelmän, joka on erittäin käyttäjäystävällinen:

- ei edellytä rekisteröitymistä
- ei edellytä aikaisempia ostoja
- ei edellytä myöhempiä ostoja
- ei riipu ostosten kokonaissummasta
- ei riipu ostokertojen määrästä tai ajankohdasta
- koskee jokaista asiakasta
- joka ikinen kerta
- myös niitä, jotka ovat ostaneet jotain ennen bonusjärjestelmän käynnistämistä

Sillä Akvaterra.eu:n bonusjärjestelmä on ovelasti integroitu konseptiin nimeltä OIKEASTI EDULLINEN hinta.

***


Ja nyt muut verkkokauppiaat ja kohderyhmään kuulumattomat yksilöt voivat inhota ja mustamaalata Akvaterraa halvempien hintojen lisäksi myös asiakasystävällisemmän ”Bonus-järjestelmän” ja hintoihin upotettujen pakkopalvelukustannusten "ilmiantamisen" takia.

Kuluttaja sen sijaan kiittää.

Tai sitten ei. Tämä toimintakonseptihan kun ei yritäkään miellyttää kaikkia. ;)
 

Jatka

Ostoskorissa
 
Ostoskorisi on tyhjä
Tarjouksia
 
Advanced Nutrients Mother Earth Super Tea Organic Grow 1 litra
Advanced Nutrients Mother Earth Super Tea Organic Grow 1 litra
21.95EUR
12.07EUR
Näytä kaikki
tarjoustuotteemme
Eniten ostetut
 
01.Seepiansuomu, irto
02.Ilmaletku 4/6mm väritön
03.Ilmakivi lieriö 25*15mm
04.T-kappale 4/6mm
05.Takaiskuventtiili 4/6mm
06.Exoterra Mealworms 34g
07.Kasvatusteltta Mylar 90*50*160cm
08.OEM Repti Thermo / Hygrometer yhdistelmämittari
09.OEM Clamp Lamp "M" 150W
10.OEM HM-01 7W 15*28cm
NetSHOP Pro -verkkokauppa