25.00€

OEM Ultrasonic MistMaker (sumukone)
[MM-OEM]OEM Ultrasonic Mist Maker on ultraäänitoiminen terraarion ilmankostutin / sumukone, joka tuottaa hienojakoista sumua (kylmää vesihöyryä).  Laitteen ultraääniyksikkö sijoitetaan vesiastiaan terraarion sisälle, ja korkeataajuuksinen värinä tuottaa vedestä sumua.

Ultraääniyksikössä on automaattinen tunnistin, eli laite sammuu vedenpinnan laskiessa värinäyksikön päällä olevan tunnistinkaaren alapuolelle. Värinäyksikössä on yksi ledi, mikä palaa värinäyksikön toimiessa. Muuntaja ja värinäyksikkö ovat erilliset (molemmat ovat mukana), ja ne liitetään pistokkeella toisiinsa. Terraariossa tarvitaan siten ainoastaan 10mm pyöreä läpivienti.

Sumukone koostuu terraarion ulkopuolisesta pistorasiaan yhdistetystä muuntajasta ja terraarion sisälle vesiastiaan sijoitetusta 12V jännitteellä toimivasta värinäyksiköstä. Vesiastian ei tarvitse olla suuri (kahvikupin kokoinen astia käy), mutta värinäyksikön tulee olla kokonaan veden alla. Värinäyksikön yläpinnalla on metallilevy, minkä erittäin korkeataajuuksinen tärinä saa yläpuolella olevan vedenpinnan hajoamaan sumuksi ja nousemaan ylös astiasta. HUOM! Ultraääniyksikköä ei tule asettaa terraarion normaaliin vesialtaaseen, jotta höyrystyvä vesi pysyy mahdollisimman puhtaana - vesialtaassa olevia epäpuhtauksia, kuten bakteereita ei sovi levittää terraarion ilmaan.

Ultraäänisumukone kostuttaa ilmaa erittäin tehokkaasti verrattuna haihtumiseen perustuviin ilmankostuttimiin, eli sumukonetta tarvitsee pitää päällä vain lyhyitä aikoja kerrallaan. Käytännössä laite kytketään tavallisella ajastimella päälle esim. 15 minuutiksi muutamien tuntien välein riippuen tavoitellusta ilmankosteusprosentista ja terraarion koosta. Värinäyksikkö tuottaa vesihöyryn lisäksi usein jonkin verran pisararoiskeita, joten värinäyksikön yläpuolelle voi olla syytä asettaa roiskesuojaksi sopiva levy tai muu esine. Kostutinyksikkö on yleensä syytä asettaa mahdollisimman ylös terraariossa, jolloin vesihöyry leviää tehokkaammin ilmaan eikä kastele pohjaa vesiastian ympärillä.

HUOM! Ultraääniyksikön käyttöikä riippuu olennaisesti käynnistyskerroista. Mitä useammin laite käynnistyy päivässä, sitä lyhyemmän ajan se kestää käytössä. Mikäli ultraääniyksikköön alkaa saostua kalkkia yms. epäpuhtauksia, se voidaan puhdistaa esimerkiksi etikalla.


HUOM! Tämä tuote on tilattavissa ainoastaan silloin, kun sitä on varastossa.

 
 

Reviews

Manufacturers
Quick Find
 
Use keywords to find the product you are looking for.
Advanced Search
We Accept
0 items
Manufacturer Info
Other products
Share Product
Share via E-Mail Share on Facebook
Share on Twitter
Languages
Finnish English
Akvaterra.eu