Akvaterra.eu

Ajankohtaista

HUOM! 20.02.2023:
Tämä OSC-järjestelmää käyttävä verkkokauppapohja kärsii ikänsä takia useista toiminnallista ongelmista johtuen mm. php-pohjaisista yhteensopivuusongelmista. Akvaterra.eu tullaan korvaamaan vihdoin täysin uudella toiselle pohjalle rakennetulla kaupalla maaliskuussa 2023.
Uudistuksessa vaihdetaan koko verkkokauppajärjestelmä. Asikastietokantaa ei siirretä uuteen kauppaan; asiakastilit katoavat joten uudessa kaupassa on rekisteröidyttävä uudelleen. Tämä tehdään siksi, että 4,5 vuoden kuluessa nykyiseen tietokantaan on kertynyt paljon tarpeettomia osoite- ja yhteystietoja, jotka on myös tietosuojakäytäntöjen takia järkevää tuhota.
Tilaustietokanta säilytetään offline-versiona kirjanpitoaineiston osana, joten mahdolliset takuuasiat hoituvat normaalisti myös vanhojen tilausten osalta.
Nykyinen kauppa toimii uudistukseen asti normaalisti JA vanhoilla hinnoilla, uudessa kaupassa hinnat on inflaatiokorjattu.

 

13.11.2022:

2022 viimeinen tilaustuotteiden tilausjakso on avattu, viimeinen tilauspäivä on 13.12.2022 jolloin tavarat ehtivät tilaajille ennen Joulua.

 

24.03.2022:

Akvaterra.eu-verkkokaupan sijaintipalvelimella on ollut roskapostiongelmia. Tämän takia verkkokaupan automaattiset viestit (käytännössä merkitykselliset ovat rekisteröitymisvahvistus ja tilausvahvistukset) on toistaiseksi kytketty pois päältä, ts. tilausvahvistuksen lähetys mikä sisältää viitenumeron ja tilinumeron tilisiirtomaksua varten täytyy hyväksyä manuaalisesti ennen kuin viesti lähtee asiakkaalle. Tämä aiheuttaa viiveitä. Edellämainittu ei koske Paypal-maksuja.

 

17.02.2022:

Seuraava tukkuerä maaliskuun loppupuolella.

Seepiansuomuja on vihdoin saatavilla, mutta hinnat ovat olennaisesti korkeammat kuin ennen COVID-tilannetta.

Hintojen nousu tietyissä tuoteryhmissä:

COVID-tilanne on aiheuttanut kansainvälisen rahtikapasiteetin olennaisen pienenemisen, mikä puolestaan on nostanut rahtien hintoja merkittävästi, jopa moninkertaisiksi "normaalitilanteeseen" nähden. Rahtihinnoittelu vaikuttaa periaatteessa prosentuaalisesti yhtä paljon kaikkiin tuotteisiin, mutta käytännössä näkyvä hinnannousu tuotteen asiakashinnassa riippuu keskeisesti tuotteen ominaisuuksista. Käytännössä tämä tarkoittaa, että mitä suurikokoisempi tuote on kyseessä, sitä suurempi on rahtikustannusten aiheuttaman kustannusnousun vaikutus tuotteen hinnassa euroina, ja toisaalta mitä halvempi tuote, sitä suurempi on hinnannousu prosentuaalisesti.

Eli kaikista suurin hinnannousu nähdään tuotteissa jotka ovat isoja ja kokoonsa nähden halvahkoja ja joita kuljetetaan meritse Aasiasta Eurooppaan. Akvaterra.eu:n tuotevalikoimassa tilanne vaikuttaa erityisesti säkkitavaroihin (meriakvaariosuolat, aktiivihiili, korallihiekka, suodatinmateriaalit) ja erityisesti terraarioihin, varsinkin EXOTERRA-terraarioihin. Tuotteiden valmistuskustannukset eivät ole varsinaisesti kallistuneet, mutta tilaavievien tuotteiden tapauksessa kuljetuksen osuus on normaalitilanteessakin jopa yli puolet tuotteen hinnasta, ja moninkertaistuneiden rahtihintojen seurauksena tuotteiden hinnat ovat merkittävästi nousseet.

 

06.12.2021:

Uudet termostaattimallit on vihdoin lisätty sivuille.

Seuraava tukkuerä tulee tammikuun lopulla / helmikuun alussa.

Seepiansuomut ovat olleet pitkään loppu ja niitä on kyselty toistuvasti, niinpä tässä pieni tilannekatsaus:

SEEPIANSUOMUJEN TOIMITUSVAIKEUDET:

Seepiansuomuissa on edelleen saatavuusongelmia. Tämä johtuu suurelta osin edelleen COVID-tilanteesta, suomut tulevat mm. Sri Lankasta ja syystä tai toisesta sieltä ei ole käytännössä saatu uutta erää Eurooppaan noin vuoteen.

Eli kyseessä on ensisijaisesti toimitukseen / rahtiin liittyvä viive. Vastaava saatavuusongelma on ollut mm. kookoskuitupohjamateriaalien kanssa, jotka myös tulevat yleensä Sri Lankasta ja joiden valmistus on huomattavasti teollisempaa kuin seepian suomujen keräily.

Seepiasuomut kerätään tropiikissa rannoilta eli ne ovat peräisin meressä luonnollisesti kuolleista mustekaloista. Luonnonsuojelu- yms. syyt eivät vaikuta seepiansuomujen kauppaan eikä "raaka-aineen" hinta ole periaatteessa noussut, mutta alustavat hinnat seuraaville tuontierille ovat toistaiseksi huomattavasti korkeammat kuin aikaisemmin ja toistaiseksi tavaraa ei edes saa lainkaan. Kun tilanne jälleen normalisoituu, hintojen oletetaan myös normalisoituvan.

Tällä hetkellä ei ole tietoa milloin seuraava erä tulee saataville.

 

09.11.2021:

Tilausjakso on auki, viimeinen tilauspäivä 07.12.2021 joka on samalla tämän vuoden viimeinen toimitus.

Uusien tuotteiden lisääminen sivuille edelleen kesken, olennaisesti tämä koskee muutamaa uutta termostaattimallia ja akvaariojäähdyttimiä; mallit Hailea HC-150 ja HC-300 joita on edellisen kerran ollut valikoimassa ennen varsinaisen nettikaupan avaamista 2012 talvella (tuotetiedot ovat muuten edelleen näkyvillä vanhalla sinipohjaisella sivustolla).

 

28.10.2021:

Seuraava tilausjakso avataan marraskuun alussa, jolloin toimitukset joulukuun alussa.

Uusia tuontieriä on saapunut useampia, mm. 25kg säkkejä aktiivihiiltä, 36W UV-sterilisaattoreita, termostaatteja ja hygrostaatteja sekä akvaariojäähdyttimiä on tullut. Uusien tuotteiden lisäämisessä sivuille kestää kuitenkin vielä jonkin aikaa.

 

23.09.2021:

Tilaustuotteiden tilausjakso avattiin heti edellisen perään, toimitukset lokakuun alussa. Seuraava tilausjakso avataan todennäköisesti vasta marraskuun alussa, jolloin toimitukset joulukuun alussa.

Uusi erä "PRO-tason" termostaatteja on kuljetuksessa, saapunevat Suomeen lokakuun aikana.

 

01.06.2021:

Tilaustuotteiden tilausjakso on auki, tällä kertaa vain kaksi viikkoa toimitukset toukokuun alussa.

 

04.04.2021:

Tilaustuotteiden tilausjakso on jälleen auki, toimitukset toukokuun alussa.

verkkokaupan uusi versio on edelleen työn alla.

 

06.03.2021:

Tilaustuotteiden seuraava tilausjakso olisi periaatteessa tarve avata heti edellisen perään, mutta koronatilanne voi ennusteiden perusteella pahentua olennaisesti huhtikuun alkuun mennessä mikä voi vaikuttaa rajoitustoimien kautta ulkomailta tuleviin toimituksiin. Seuraava tilausjakso avataan tstä syystä todennäköisesti vasta huhtikuussa.

HUOM! verkkokaupan kautta on tullut muutamia tilisiirrolla maksettuja tilauksia, joiden tilausprosessia ei ole saatettu loppuun asti. Tällöin tilauksesta ei ole tullut vahvistusta sähköpostiin eikä se myöskään näy asiakastilillä valmiina tilauksena. Vaikka maksu on maksettu sinänsä oikealla viitenumerolla, viitenumeroon liittyvää tilausta ei ole rekisteröitynyt tilausjärjestelmään. Jos tilauksen maksaja on lisäksi ollut muu taho kuin asiakkaaksi rekisteröitynyt henkilö, maksettua tilausta ei pystytä kohdentamaan tietylle asiakkaalle jotta asiasta voitaisiin informoida suoraan. Mikäli tilauksesi toimitus viipyy eikä tilauksesta tullut sähköpostivahvistusta heti sen tekemisen jälkeen, ottaisitko yhteyttä jotta tilaus saadaan toimitettua?

Muutamien suosittujen mutta varastosta loppuneiden OEM-tuotteiden uusia eriä laitetaan tilaukseen/valmistukseen lähiaikoina.

 

08.02.2021:

Tilaustuotteiden seuraava tilausjakso on auki heti edellisen perään, 02.02. päättyneen jakson toimitukset 08.02.2021. Koronatilanne voi mahdollisesti, joskaan ei todennäköisesti, aiheuttaa toimitusaikamuutoksia mikäli rajaliikennettä rajoitetaan olennaisesti.

 

08.01.2021:

Tilaustuotteiden tilausjakso on jälleen auki, tuotteiden toimitukset helmikuun alussa. Koronatilanne ei todennäköisesti aiheuta muutoksia aikatauluun, mutta jotkin tuotteet, mm kookoskuitupohjamateriaalit ovat edelleen loppu tavanrantoimittajalta.

Verkkokauppa tullaan uudistamaan kokonaan, mutta tämä kestää vielä ainakin muutaman kuukauden. Nykyisessä kaupassa ei toistaiseksi ole maksumoduuliongelmaa lukuunottamatta olennaisesti käyttöä haittaavia vikoja.

 

10.12.2020:

Verkkokauppa toimittaa loppuvuoden vain varastossa valmiina olevia tuotteita, seuraava tilaustuotteiden tilausjakso avataan tammikuun alussa 2021.

 

08.11.2020:

Paypal-maksut toimivat jälleen normaalisti (ongelman syynä oli paypal-tilin rajan ylittänyt sisään tulleiden maksujen saldo). Akvaterra.eu-verkkokaupan Paypal-maksut ovat olleet rajoituksen alla 04.11. alkaen, mutta siitä ei jostain syystä ilmoitettu automaattisesti Paypal:n puolelta, asia huomattiin vasta asiakaspalautteen kautta.

 

19.10.2020:

HUOM! Ma 19.10. varasto on poikkeuksellisesti suljettu sairastapauksen takia, noudot onnistuvat vasta to 22.10. ja tilausten käsittelyssä ja lähettämisessä ylipäätään saattaa olla muutaman päivän viive.

Verkkokaupan maksumoduulin ongelman lisäksi kaupassa on haivaittu muutamia muitakin toimintapuutteita, mitkä johtuvat vanhasta ohjelmistosta. Akvaterra.eu- verkkokauppa tullaan tämän takia päivittämään kokonaan uuteen versioon loppuvuoden aikana. Toistaiseksi kauppa toimii asiakkaiden kannalta muuten normaalisti lukuunottamatta Bamboran-maksumoduulia.

 

14.10.2020:

HUOM! 28.09. alkaen Bambora-maksumoduulissa on ollut häiriöitä. Bamboran kautta kulkevat maksut (normaalit verkkopankkimaksut yms.) ovat siksi tällä hetkellä pois käytöstä ja tilaukset voi maksaa vain Tilisiirtona ( -> maksutiedot tulevat tilauksen jälkeen sähköpostiin, minkä jälkeen tilaus maksetaan manuaalisesti verkkopankissa kuten paperinen lasku) tai PayPal:lla. Manuaalinen tilisiirtomaksu on valitettavan työläs normaaliin verkkokauppamaksuun verrattuna ja Paypal:in käyttö edellyttää Paypal-tilin avaamista, mikäli sitä ei ole ennestään käytössä.

Maksumoduulin ongelma vaikuttaa liittyvän verkkokaupan palvelimilla tehtyihin päivityksiin. Normaalit maksuvaihtoehdot pyritään palauttamaan toimiviksi mahdollisimman pian.

 

02.08.2020:

Tilaustuotteiden tilausjakso on jälleen auki. HUOM! verkkokaupasta on tilapäisesti piilotettu joitakin tilaustuotteita, mm. liukuoviterraarioita, jotka ovat edelleen loppu toimittajalta ja joiden toimitusaikatauluista ei ole toistaiseksi varmuutta.

 

01.07.2020:

Verkkokaupan maksutapojen uudistus on suoritettu, normaalien pankkimaksujen lisäksi myös Bamboran maksupalvelupaketin muut maksutavat ovat toiminnassa.

 

18.06.2020:

Verkkokaupan maksupalvelupaketti uudistetaan kesäkuun loppuun mennessä, tällä hetkellä osa tavanomaisista maksutavoista ei ole enää käytössä nykyisessä versiossa.

Tilaustuotteiden uusi tilausjakso avataan heinäkuussa kun maksutavat on päivitetty.

 

25.05.2020:

Yhteyssähköpostin (@vegasystems.fi) palvelimella on (jälleen kerran) ollut roskapostitusongelmia, minkä takia varsinkin suuret sähköpostialustat kuten gmail ja hotmail blokkaavat joko täydellisesti tai ohjaavat suoraan roskapostikansioon kaikki samoilta palvelimilta tulevat viestit. Ongelma ei tälläkään kertaa liity vegasystems.fi-domainiin, vaan kaikki samoilla palvelimilla hostatut domainit joutuvat sijaintinsa takia banniin. (Akvaterra.eu itse on toisella palvelimella ja toisessa maassa eikä siihen niinollen liity ongelmia, mutta akvaterra-domainia ei toistaiseksi ole käytetty tilausvahvistusviesteihin ja yhteyssähköpostiin.)

Roskapostitilanteen takia yhteydenottoihin vastataan toistaiseksi toisen domainin kautta.

 

01.05.2020:

Tilausjaksojen osalta Akvaterra.eu toimii jälleen normaalisti ja tilausten lähettämisessä yms. kaupan normaalissa toiminnassa ei ole muutenkaan ollut häiriöitä. Kansainvälisesti korona-tilanne vaikuttaa kuitenkin toistaiseksi edelleen olennaisesti rahtikapasiteetteihin ja niinollen rahdin saatavuuteen ja hintoihin. Tämän seurauksena muutamat olennaiset OEM-tuotteet ovat loppumassa tai loppuneet varastosta ja uusien erien saapuminen saattaa venyä useita kuukausia, todennäköisesti ainakin syksyyn saakka.

Uusi tilaustuotteiden tilausjakso on jälleen auki.

 

30.03.2020:

Tilaustuotteiden toimituksen osalta tuli viivästys, kuorma tulee vasta huhtikuun kolmannella viikolla ja tilaustuotteiden tilausaika on niinollen pidennetty 14.04. asti. Tämän jälkeen tilaustuotteiden tilausmahdollisuus on tauolla siihen asti että yleinen tilanne normalisoituu.

 

19.03.2020:

Koronavirustilanne ei toistaiseksi aiheuta olennaisia muutoksia verkkokaupan tilausten käsittelyyn eikä noutoihin. Kaikki valmiina varastossa olevia tuotteita sisältävät tilaukset käsitellään ja lähetetään normaalisti.

Tilaustuotteita sisältävien tilausten toimitukset saattavat viivästyä, koska ulkomailta tulevien tukkuerien alkuperäinen toimitusaikataulu voi muuttua.

 

27.02.2020:

Tilaustuotteiden uusi tilausjakso avattiin heti edellisen perään; 25.02.2020 mennessä tilatut edellisen jakson tilaustuotteet toimitetaan 02.03..

 

04.12.2019:

Checkout-maksujen vahvistusten kanssa on ollut tavanomaista enemmän ongelmia.

Eli kun tilaus on maksettu, mutta tilausvahvistusta ei ole välittömästi tämän jälkeen tullut sähköpostiin ja tilaus ei näy asiakastilillä tehtynä tilauksena (vaan tilatut tuotteet ovat edelleen ostoskorissa), maksuvahvistus maksupalvelusta takaisin verkkokauppaan ei ole onnistunut normaalilla tavalla. Koska tästä ongelmasta ei saada yleensä automaattisesti tietoa Checkout:ilta, siitä kannattaa ilmoittaa verkkokaupan yhteyssähköpostiin, mikä nopeuttaa tilauksen lähettämistä. Tilaustiedot ovat rekisteröityneet Checkout:in lokitietoihin, joten tilaus voidaan käsitellä ja toimittaa heti kun sen olemassaolo huomataan.

 

01.12.2019:

Tilaustuotteiden tilausjakson oli tarkoitus aueta lokakuun loppupuolella ja olla auki marraskuun loppuun, mutta tulossa olleen postilakon mahdollisesti aiheuttamien olennaisten tilausten lähettämisvakeuksien takia avaamista siirrettiin. Pitkittyväksi arvellun Postilakon äkillisen loppumisen jälkeen toimitusaikataulut eivät sitten enää sopineet varmasti jouluksi asiakkaille ehtiviä tilauksia varten.

Loppuvuoden ajan ainoastaan varastossa olevat tuotteet ovat tilattavissa ja tilaustuotteiden seuraava tilausjakso avataan heti vuodenvaihteen jälkeen tammikuun alussa.

 

04.09.2019:

TUOTTEEN TAKAISINVETO

Termostaatti ohjelmoitava lämmitys / viilennys -40°C - +110°C (RC-112R) “Multiplug”-pistorasian SÄHKÖISKUVAARA

1. Termostaatilla RC-112 ohjattavan laitteen pistoke on mahdollista asentaa termostaatin pistorasiaan niin, että toinen pistokkeen piikki on pistorasian ja termostaatin rungon ulkopuolella. Tällöin piikki on koko matkaltaan kosketettavissa kun laitteessa on jännite. Pistokkeen virheellinen asentaminen termostaatin pistorasiaan aiheuttaa sähköiskuriskin.

2. Termostaatin “multiplug”-pistorasiassa ei ole lainkaan korotettuja reunoja / pistorasian pohjaa ei ole upotettu ympäröivää pintaa syvemmälle. Tästä seuraa, että kun ohjattavan laitteen pistotulppa työnnetään pistorasiaan, piikit muuttuvät jännitteellisiksi ennen kuin pistotulppa on painettu loppuun asti. Pistorasian pinnan ja pistotulpan pohjan väliin jää tällöin niin suuri rako, että jännitteellisiä pistokkeen piikkejä on mahdollista koskettaa. Pistokkeen vajavainen työntäminen pistorasiaan aiheuttaa sähköiskuriskin. Vastaava pistorasian pinnan ja pistotulpan välisen raon sähköiskuriski aiheutuu pistoketta irroitettaessa.

Edellämainitut sähköiskuvaarat edellyttävät pistokkeen virheellisen pistorasiaan asentamisen lisäksi, että termostaatin oma virtajohto on kytketty jännitteelliseen pistorasiaan ja että termostaatin asetukset päästävät virran läpi termostaatin ohjaamasta pistorasiasta eli termostaatti on päällä.

3. Lisäksi Multiplug-pistorasiaan on mahdollista liittää maadoittamaton pistotulppa (pyöreä pistotulppa, joka ei sovi maadoitettuun pistorasiaan). Käytännössä termostaatilla ohjattavissa laitteissa ei ks. vanhanmallista pistotulppaa tosin ole koskaan käytetty laitteiden käyttötarkoituksesta ja -ympäristöstä johtuen.

Vika johtuu termostaatin “Multiplug”-pistorasiamoduulista. Jos termostaattiin olisi asennettu normaali maadoitetun pistokkeen EU-pistorasia, jossa on upotettu pohja / korotetut reunat, sähköiskuriskiä (tai muita olennaisia turvallisuuspuutteita) ei olisi, koska ohjattavan laitteen pistotulppaa ei silloin voi asentaa virheellisesti niin, että jännitteellisiä pistokkeen osia on näkyvissä ja kosketettavissa.

KOSKA KYSEESSÄ ON POTENTIAALISESTI KORKEA SÄHKÖISKURISKI, RC-112 TERMOSTAATTIEN KÄYTTÖ PYYDETÄÄN LOPETTAMAAN JA OSTOHINTA HYVITETÄÄN. Ottakaa yhteyttä Vega Systems Oy:n / Akvaterra.eu-verkkokauppaan tuotteen hinnan palauttamiseksi.

(RC-112 termostaatit tilattiin suoraan tehtaalta oletuksella että niissä, kuten muissakin saman tehtaan termostaattimalleissa, on normaalit EU-pistorasiat ja kaikki mallit täyttävät CE-vaatimukset. Toimitetussa erässä RC-112 malleissa oli kuitenkin tämä hyvin erikoislaatuinen “Multiplug”- pistorasia, minkä on tarkoitus olla yhteesopiva useiden erilaisten pistokemallien kanssa, joissa on joko kaksi tai kolme virtapiikkiä. Syy tähän on ilmeisesti valmistuksen rationalisointi, koska samaa valmiiksi koottua termostaattiyksikköä voidaan lähettää eri maihin liittämällä siihen vain sopivalla pistokkeella varustettu virtajohto. Valmistajan kannalta tässä saattaa olla logiikkaa, tilaajan ja loppukäyttäjän kannalta taas ei. Koska laitetta käytetään maassa missä on käytössä ainoastaan termostaatin oman virtajohdon pistokkeen mukaisia laitteita, käyttäjän kannalta multiplug-pistorasiasta ei ole mitään hyötyä ja lisäksi se osoittautui nyt vielä potentiaalisesti vaaralliseksi. )

Termostaatin turvallisuuspuute koskee siis ainoastaan multiplug-pistorasiaa. Kyseinen RC-112 termostaattierä on mahdollista korjata sinänsä helposti vaatimusten mukaiseksi vaihtamalla multiplug-pistorasiamoduuli EU-versioon. Tämän toimenpiteen tarkoituksenmukaisuus kustannusnäkökulmasta on vielä selvityksen alla.

Pistokkeen virheasennusmahdollisuus Multiplug-pistorasiaan voidaan toisaalta estää yksinkertaisimmillaan niin, että esimerkiksi Bilteman haaroituspistorasia (tuotekoodi 44-0090 tai 46-372) liimataan muovipinnoille tarkoitetulla epoksi(liima)lla pysyvästi kiinni RC-112-termostaatin Multiplug-pistorasiaan. Tämän jälkeen termostaatissa oleva kiinteästi asennettu ulostulopistorasia ei enää mahdollista pistokkeen virheellistä asennusta eikä pistokkeen virheasennosta johtuvaa sähköiskuriskiä enää ole.

Koska tässä toimenpiteessä ei avata laitteen koteloa eikä kosketa kotelon sisäisiin sähkökomponentteihin, se voidaan tehdä lainsäädännön perusteella ilman sähköasentajan pätevyyttä.

HUOM! Tämä korjaus poistaa havaitun turvallisuusriskin hyvin helposti, mutta toimenpiteen lakitekninen vaikutus alkuperäiskuntoisessa RC-112 termostaatissa havaittuun puutteeseen on toistaiseksi epäselvä. Esitetty korjaustapa on siten täysin EPÄVIRALLINEN.

KUVALINKKI Pistokkeen virheasennus 1; sähköiskuriski

Pistoke VÄÄRIN

KUVALINKKI Pistokkeen virheasennus 2; sähköiskuriski

Pistoke VÄÄRIN

KUVALINKKI Pistoke OIKEIN (ei sähköiskuriskiä).

Pistoke OIKEIN

TUKES-tutkimus

 

20.08.2019:

HUOM! Tilaustuotteiden tilausjaksoa lyhennettiin poikkeuksellisesti; 13.08.-19.08. tehdyt tilaukset toimitetaan jo ensi viikolla. Uusi tilausjakso on avattu 20.08., tämän jälkeen tehdyt tilaustuotteita sisältävät tilaukset toimitetaan syyskuun neljännellä viikolla (23.09.).

 

13.08.2019:

Tilaustuotteiden tilausjakso on jälleen avattu kesätauon jälkeen, tilaustuotteiden toimitukset syyskuun toisella viikolla.

 

13.04.2019:

Tilaustuotteiden tilausjakso on jälleen avattu, tilaustuotteiden toimitukset toukokuun viimeisellä viikolla.

Checkout-maksupalvelun toiminnassa on ollut viimeisen puolen vuoden aikana tavanomaista enemmän toimintahäiriöitä. Jos verkkokauppatilauksen maksaminen ei onnistu (eli verkkokaupasta ei pääse siirtymään maksupalveluun), ongelma todennäköisesti korjaantuu itsestään melko nopeasti mutta tilanne voi pahimmillaan kestää jopa muutaman päivän.

Checkout-palvelun toimintahäiriöihin liittyen, onnistuneen tilauksen tilausvahvistus saapuu automaattisesti ilmoitettuun sähköpostiin heti tilauksen maksamisen ja tilausprosessiin päättämisen jälkeen. Jos tilausvahvistusta ei ole tullut, tarkistakaa asiakastilille kirjautumalla onko tilauksen tila muuttunut "Tilattu"-tilaan ( = tilaus on rekisteröitynyt normaalisti järjestelmään) vai näkyyykö tilaus edelleen ostoskorissa ( = tilauksen vahvistuminen ei ole onnistunut). Jos tilaus on edelleen ostoskorissa, älä maksa sitä uudelleen tarkistamatta ensin pankkitilin tiedoista onko maksutapahtuma onnistunut ja maksu vähennetty tililtä. Jos maksu on lähtenyt tililtä mutta tilaus on edelleen ostoskoritilassa, ilmoittaisitko siitä Akvaterra.eu:n yhteyssähköpostiin. Maksutapahtuma on tällöin onnistunut ja rekisteröitynyt Checkoutin lokitietoihin, mutta tilaus ei ole vahvistunut Akvaterra.eu-verkkokauppaan. Tietoa epäonnistuneesta vahvistuksesta ei saada automaattisesti, joten ilmoitus nopeuttaa tilauksen käsittelyä (tilaus voidaan toimittaa normaalisti, mutta sen tilaa ei voida muuttaa jälkikäteen verkkokaupan asiakastilillä olevaan tilaukseen).

 

04.01.2019:

Tilaustuotteiden tilausjakso on avattu ja auki helmikuun alkuun, tilaustuotteiden toimitukset helmikuun toisella viikolla.

Useiden kyselyjen seurauksena TERRAARIOIDEN kotiinkuljetus tulee rajoitetusti mahdolliseksi. Tämä on sikäli loogista, että terraarion kuljettaminen Akvaterra.eu:n varastolta autolla asiakkaan ovelle ei vaadi mitään erityisjärjestelyjä, mutta autottomalle harrastajalle kuljetus on todella olennainen tekijä. Kärjistetyssä tilanteessa autoton terraarion ostaja voi asua näköetäisyydellä varastosta, mutta isomman terraarion kantaminen jo muutaman kymmenen metrin päähän ei ole käytännössä mahdollista. Autolla siirto taas onnistuu muutamassa minuutissa. Terraarion kuljettaminen sinänsä ei siis ole ongelma, mutta tähän vaikuttaa olennaisesti Akvaterra.eu:n toimintaa alusta asti rajoittanut vakituisen henkilökunnan puute, eli rajoittava tekijä on AIKA.

Terraarioiden kuljettaminen "lähialueelle" tulee siis mahdolliseksi terraarion normaalina pakettina lähettämistä vastaavalla tai edullisemmalla korvauksella (10-20EUR). "Lähialue" tulee perustumaan kuljettamiseen tarvittavaan aikaan (eli edestakainen matka-aika Akvaterra.eu:n varastolta iltaisin vähäisen liikenteen aikana klo 20-22). Jos edestakaisen matkan maksimikestoksi asetetaan yksi tunti, esimerkiksi Helsingin Lauttasaari ei ole erityisen lähellä, mutta toisaalta osat Tuusulasta tai Sipoosta ovat. Kuljetusmahdollisuudesta laitetaan myöhemmin lisää infoa kun "lähialue" on määritelty tarkemmin maantieteellisesti.

 

03.12.2018:

Varasto on maanantaina 03.12.2018 poikkeuksellisesti suljettu, ei noutoja. Myös tilausten postittamisessa voi olla viiveitä, ruuhka pyritään purkamaan parin päivän sisällä.

 

29.11.2018:

Varasto on torstaina 29.11.2018 poikkeuksellisesti suljettu, ei noutoja.

 

07.11.2018:

Ennakko-oletuksesta poiketen verkkokaupassa olleen Internet Explorer-selaimeen liittyneen ongelman korjaaminen OSC-järjestelmässä ei vaatinut tietokannan nollausta miltään osin, eli asiakastietokantaa EI nollata käynnissä olevan verkkokaupan uudistuksen yhteydessä. Kauppaan tehtävät muutokset voivat kuitenkin aiheuttaa lyhyitä toimintakatkoja, joiden aikana tilausten tekeminen ei onnistu.

Tilaustuotteiden tilausjakso on avattu, jakso on tällä kertaa kuukauden mittainen ja tuotteiden toimitukset ovat joulukuun 10. päivä.

 

02.11.2018:

Verkkokaupassa tehdään korjaustoimenpiteitä, kauppaan lisätään muutama ominaisuus marraskuun 5.-7. päivä. Korjaustoimenpiteiden yhteydessä tietokanta on osittain nollattava, minkä takia asiakastiedot on tyhjennettävä. Kauppaan palaavien asiakkaiden on siten jälleen rekisteröidyttävä uudelleen mikä onnistuu samalla email-osoitteella yms. tiedoilla kuin aikaisemmin. Tietokannan nollaus ei vaikuta tehtyjen tilausten käsittelyyn ja kaikki tilaukset säilyvät kirjanpitoaineistossa. Asiakastietojen nollauksesta tiedotetaan vielä erikeen sähköpostilla.

Vuoden 2018 uudet tuotteet (mm. uusia monikäyttöisiä LED-valaisimia ja valkuaisainevaahdottimia yms. merivesiakvaariotekniikkaa) ovat nyt kaikki varastossa, tuotekuvat ja -kuvaukset ovat vihdoin valmiina tuotteita aletaan lisäämään verkkokauppaan heti kun kaupan uudistukset on tehty. Myös tilaustuotteiden tilausjakso avataan kaupan päivityksen jälkeen.

 

30.08.2018:

TILAUSTUOTTEIDEN toimitusaikaa / tilausjaksoa on pidennetty kahdella viikolla. Viimeinen tilauspäivä on 13.09.2018.

Verkkokauppaa vaivaava Internet Explorer-selaimeen vaikuttava vika on paikannettu ja se korjataan syyskuun ensimmäisellä viikolla + kauppaan lisätään muutamia ominaisuuksia (mm. tilaaminen ilman rekisteröitymistä palautetaan todennäköisesti vaihtoehdoksi.). Korjaustoimenpiteet voivat aiheuttaa tietokannan nollauksen, eli rekisteröityneiden asiakkaiden tiedot saatetaan (jälleen) pyyhkiä pois. Tämä ei kuitenkaan vaikuta tilausten käsittelyyn ja tehdyt tilaukset säilyvät kirjanpitoaineistossa. Jos tietokannan pyyhkiminen on tarpeellista, siitä tiedotetaan erikseen kauppaan rekisteröityeille asiakkaille.

 

17.08.2018:

NOUDETTAVA- ja ERIKOISRAHTI-tuotteiden tilaamisen pitäisi nyt onnistua normaalisti.

 

10.08.2018:

Uusi Akvaterra.eu-verkkokauppa on nyt toiminnassa, mikäli tilausten tekemisessä tms. ilmenee vaikeuksia ilmoittaisitteko siitä yhteyssähköpostiin? Erityisesti on kiinnostavaa tietää aiheutuuko jonkin www-selaimen kanssa ongelmia. Verkkokaupan visuaalista ilmettä ei ole toistaiseksi personoitu ja mm. joidenkin tuotekuvien kategorialistauksissa näkyvät pienennetyt versiot ovat hieman "litistyneitä", kaupan ulkoasua muokataan myöhemmin kun toiminnallisuus on varmistettu.

HUOM! Sivusto ei toimi kunnolla Internet Explorer-selaimella! Varsinkin suomenkielinen käännös aiheuttaa Explorerilla joillakin sivuilla vakavan ongelman mikä sotkee sivun rakenteen. Tästä syystä verkkokauppaa kannattaa selata Firefox, Chrome tms. yleisen standardin mukaan toimivalla selaimella.

Verkkokaupan suomenkielisessä versiossa, mm. rekisteröitymislomakkeessa, on toistaiseksi varsin paljon ÄRSYTTÄVÄN SILMIINPISTÄVIÄ KIRJOITUSVIRHEITÄ. Tämä johtuu siitä, että suomenkieliseen versioon käytettiin valmista OsC-kielimoduulia, jonka koodaaja ei ilmeisestikään ollut suomea äidinkielenään (tai ollenkaan) puhuva henkilö. Virheiden korjaaminen vaatii kielimoduulin yli sadan .php-tiedoston koodin läpikäymistä manuaalisesti ja lisäksi korjausten tekeminen asennettuun kauppaan saattaa olla hankalaa. Tästä syystä verkkokauppaa kannattaa mahdollisuuksien mukaan käyttää englanninkielisenä versiona, missä kirjoitusvirheitä ei ole. Tuotetiedot yms. ovat myös englanninkielisessä versiossa suomeksi.

Vuoden 2018 kaikkia uusia tuotteita ei ole vielä lisätty sivuille, mm. valkuaisainevaahdottimia on varastossa sekä pieniin että isompiin merivesiakvaarioihin.

LED-valaisimia on tulossa muutaman vuoden jälkeen uusi "KEVYT" tuotesarja. Aikaisemmat LED-valaisinmallit sopivat korvaamaan tehokkaita monimetallivalaisimia ja ne oli tarkoitettu kattoon ripustettaviksi, nämä uudet mallit sen sijaan ovat "tavallisiin" akvaarioihin loisteputkivalaisimien tilalle sekä kooltaan, painoltaan, valoteholtaan että hinnaltaan sopivia. Valaisimet ovat valmiina tehtaalla ja saapunevat Suomeen parin kuukauden päästä.

 

08.08.2018:

Akvaterra.eu-verkkokaupan uusi versio on avattu 08.08.2018. Kauppa toimii yleisesti ottaen samalla tavalla kuin edellinen 30.03.2012 avattu versio, mutta muutamia olennaisia muutoksia on tehty.

Asiakastietokanta ja tilaustietokanta on nollattu. Kaikkien Akvaterra.eu:n vanhojen asiakkaiden tulee rekisteröityä uudelleen verkkokaupan asiakkaiksi. Asiakastietokantaa ei siirretty uuteen kauppaan siksi, että kuuden toimintavuoden aikana tietokantaan oli kertynyt paljon tarpeettomaksi käynyttä tietoa (asiakkaita, jotka eivät ole enää mukana harrastuksessa tms.) joten vanha asiakastietokanta oli käytännöllistä tuhota kokonaan kaupan uudistuksen yhteydessä. Rekisteröityminen uusittuun verkkokauppaan onnistuu samoilla tiedoilla (sähköpostiosoite yms.) kuin entiseen kauppaan.

Myös tilaustietokanta on nollattu. Tilaustietokantaa säilytetään kirjanpitoaineiston mukana .csv-muodossa, eli vanhasta verkkokaupasta tehtyä tilausta koskevat tiedot voidaan tarvittaessa tarkistaa.

 

Verkkokaupan toimintaa koskevia muutoksia:

Sivustolla on otettu käyttöön SSL-salaus.

Akvaterra.eu-verkkokaupasta tilaaminen edellyttää nyt rekisteröitymistä asiakkaaksi.

Verkkokaupan kategoriarakenne on uusittu käyttäjäystävällisemmäksi vähentämällä alikategorioiden määrää. Tämä tekee tuotteiden löytämisestä ja vertailemisesta aiempaa helpompaa.

Tuotevalikoimaa on rationalisoitu, joten verkkokaupassa oleva tuotemäärä on pienentynyt jonkin verran. Uusittu Akvaterra.eu keskittyy akvaario-, terraario-, vesiviljely- ja lintutarvikkeisiin, nimenomaisesti teknisiin laitteisiin, koska näiden harrastusalojen tekniikka on suurelta osin yleiskäyttöistä useammalla harrastusalueella.

Kissa- ja koiratarvikkeet sekä suurin osa jyrsijätarvikkeista on poistettu valikoimasta. Tämä siksi, että kissojen, koirien ja jyrsijöiden hoidossa ei useinmiten tarvita tarvita teknisiä (sähkö)laitteita, mitkä ovat Akvaterra.eu:n toiminnan keskiössä. Näiden eläinryhmien muut tarvikkeet ovat toki olennaisia, mutta niiden hinnoittelua ei verkkokauppana toimivassa Akvaterra.eu:ssa pystytä pitämään selkeästi edullisempana kuin tavanomaisissa lemmikkitarvikeliikkeissä, erityisesti huomioiden postikulujen vaikutus hintaan.

 

Maksutapana vain Checkout-maksut

Maksutapana on nykyisin ainostaan Checkout-maksupalvelun tarjoamat maksuvaihtoehdot, eli tilaus maksetaan heti tilausprosessin yhteydessä. Käytännössä tämä ei varsinaisesti muuta juuri mitään, koska Checkout-maksu onnistuu samalla tavalla verkkopankkitunnuksilla mutta selvästi vähäisemmällä vaivalla asiakkaalle kuin aiemmin vaihtoehtona ollut erillinen tilisiirtomaksu. Tämä muutos johtuu ensisijaisesti kirjanpidollisista syistä sillä se helpottaa olennaisesti kirjanpitotositteisiin liittyvää työmäärää.

 

“NOUDETTAVA” merkityt tuotteet, jotka ON NOUDETTAVA varastolta:

Verkkokauppaan on ilmestynyt “NOUDETTAVA”-tekstillä merkittyjä tuotteita, joiden AINOA toimitustapa on NOUTO VARASTOLTA. Näitä tuotteita siis voi tilata verkkokaupan kautta, mutta niitä EI LÄHETETÄ, vaan ne on noudettava Akvaterra.eu:n varastolta (näiden tuotteiden lähetyskustannukset ovat automaattisesti 0,00 EUR, siinäkin tapauksessa että noutoa ei valita toimitustavaksi).

Tämä tuotekategoria sisältää joitakin tuotteita, joiden lähettäminen on suuren koon ja / tai särkyvyyden takia liian aikaavievää. Käytännössä tähän kategoriaan kuuluvat lasiterraariot ja akvaariot, joiden lähettäminen normaalissa pakkauksessaan on liian riskialtista. Esimerkiksi Exoterran terraariot on pitänyt aina pakata isompaan pehmustettuun pahvilaatikkoon ja isompien mallien tapauksessa kuljetusta varten on pitänyt valmistaa vanerilevystä ja puurimoista kehikko, joka on suojannut terraarion pohjan ja ympäröinyt terraarion alaosan. Yksikään tällä tavalla suojattu terraario ei ole hajonnut kuljetuksessa, mutta pakkaaminen vaatii liian paljon aikaa, erityisesti huomioiden Akvaterra.eu:n toimintakonsepti. Terraarioita ei haluttu poistaa kokonaan valikoimasta, mutta ne ovat jatkossa saatavilla ainoastaan varastolta noudettuna.

 

”ERIKOISRAHTITUOTE”-merkityt tuotteet:

Verkkokauppaan on ilmestynyt “ERIKOISRAHTITUOTE”-tekstillä merkittyjä tuotteita, joiden toimitustapa poikkeaa normaalista. Koska pitkien tuotteiden (käytännössä T5 ja T8 loisteputkien) lähettäminen vaatii pitkän erikoispakkauksen, niiden toimitustapaa on rajoitettu. Käytännössä tämä tarkoittaa, että loisteputken lähettäminen sinänsä ei ole ongelma, mutta loisteputk(i)en lähettäminen SAMASSA pakkauksessa muiden tuotteiden kanssa on hankalaa.

Esimerkiksi 30W (90cm) T8-loisteputki ja akvaarion ulkosuodatin; miten nämä voidaan järkevästi pakata samaan laatikkoon?

Pitkät loisteputket on siis lähetettävä omassa pakkauksessaan mikä aiheuttaa sen, että mikäli tilauksessa on myös muita tuotteita kuin loisteputkia, tilaus on lähetettävä kahteen pakettiin jaettuna eli monipakettilähetyksenä. Monipakettilähetys taas nostaa huomattavasti tilauksen toimituskuluja riippumatta tilauksen painosta.

Koska monipakettilähetystilannetta ja sen vaikutusta postikuluihin ei voida lisätä automaattiseksi ominaisuudeksi ostoskoriin, verkkokauppa kohtelee nyt kaikkia yli 45cm pituisia loisteputkia sisältäviä tilauksia ERIKOISRAHTINA. Tällöin tilaukseen automaattisesti lisättävä toimituskulu on tilauksen koosta ja painosta riippumatta 0,00EUR. TILAUKSEN TOIMITUS EI OLE ILMAINEN, vaan loisteputkien tilaamisessa on nyt kolme toimitusvaihtoehtoa:

 

Jos tilaus sisältää ERIKOISRAHTITUOTEITA + MUITA TUOTTEITA: Tilaus toimitetaan MATKAHUOLLON kautta monipakettilähetyksenä, jolloin tilaaja maksaa rahdin tilausta noudettaessa eikä rahdin tarkkaa summaa tiedä etukäteen.

Jos tilaus sisältää AINOASTAAN ERIKOISRAHTITUOTTEITA: Paketti voidaan lähettää normaalisti Postin kautta kuten muutkin paketit, postimaksu saadaan mukaan lisäämällä tilaukseen ERIKOISRAHTITUOTE-postimaksu, tämä löytyy erikoisrahtituotekategoriasta.

Tilauksen nouto varastolta: toimituskulut 0,00EUR riippumatta tilauksen sisällöstä.

 

Tilaustuotteiden tilaaminen

Tilaustuotteiden tilaaminen tapahtuu samalla tavalla kuin entisessä verkkokaupassa. Tilaustuotteita (joiden varastosaldo on 0) voi tilata kun verkkokaupan etusivulla näkyvä tilaustuotteiden tilausjakso on auki. Ostoskori pyytää tällöin korjaamaan ***-merkittyjä nollasaldotuotteita, mutta siitä huolimatta tilausprosessin suorittaminen loppuun asti on mahdollista. Kun tilaustuotteiden tilaaminen EI OLE mahdollista, ostoskori ei anna jatkaa tilausprosessia eteenpäin ennen kuin nollasaldotuotteet on poistettu ostoskorista.

Vanhassa kaupassa käytetty tuotteiden värikoodaus on toistaiseksi poistettu käytöstä.

 

01.08.2018:

Uusi versio Akvaterra.eu-verkkokaupasta (Akvaterra 4.0) saatiin vihdoin valmiiksi 31.07.2018, eli käytännössä tasan 14 kuukautta ensimmäisen verkkokaupan kaatumisen jälkeen ja häiriötilassa ollut verkkokauppa ehti olla “tilapäisesti” käytössä 11kk…

 

Continue
Manufacturers
Quick Find
 
Use keywords to find the product you are looking for.
Advanced Search


13.91€
Maksutavat
Maksutavat
0 items
Languages
Finnish English
Akvaterra.eu